Hrvoje Barišić: Zrinjski ima kvalitetu za duplu krunu

Hrvoje Barišić, HŠK Zrinjski, Hrvoje Barišić, HŠK Zrinjski, HŠK Zrinjski, odlasci
To se promijenilo u polusezoni koja je za nama i Hrvoje je postao standardan, a svojom igrom i zalaganjem osvojio je srca navijača Zrinjskog. Popričali smo sa Hrvojem, i evo što on kaže za naš portal HERCEGOVINA.info.

Kao prvo da li si zadovoljan prošlom godinom?

Pa ovako,kad sve skupa zbrojim i oduzmem, zadovoljan sam sa prošlom godinom, bez obzira što prvu polusezonu nisam igrao i što sam bio bio ozlijeđen. Mislim da sam ovu polusezonu odigrao jako kvalitetno i nadoknadio ono što sam propustio.

Kako si zadovoljan sobom s obzirom da si postao standardni igrač Zrinjskog?

Jako sam zadovoljan sa svojim statusom što se tiče same momčadi. Igram,što mi je najbitnije, te mislim da sam svima pokazao koliko i što mogu.

Možeš li nam ukratko usporediti Zrinsjki sa svojim bivšim klubovima?

Svaki klub ima svoje nedostatke i prednosti ,naravno,kad je veća liga u pitanju, očekuje se i veća profesionalnost. U usporedbi sa drugim klubovima,vidi se da je Zrinjski za klasu bolji od hrvatskih drugoligaša. Pošto sam ja bio i u RNK Splitu,mogu reći da to nije velika razlika, jedino što Split financijski bolje stoji, ali ne zaostaje u drugim stvarima.

Ima li Zrinjski snage da osvoji neki od naslova?

Mislim da smo u mogućnosti i da imamo kvalitetu i karakter za osvajanje oba naslova. Bit će jako teško, ali uz par pojačanja ostvarivo je oboje.

Na kojim pozicijma bi se Zrinjski trebao pojačati?

Mislim da bi nam trebala pojačanja ponajprije na desnom i lijevom boku i u napadu ,s tim da i vezni igrač ne bi bio loš jer volim zdravu konkurenciju. Otišlo nam je nekoliko igrača i valja ih nadomjestiti.

Evo vidimo da nogometaši Zrinjskog odlaze u najjače europske nogometne države. Da li se nadaš da ćeš i ti jedan dan otići u neki veliki europski klub?

O svojoj karijeri mislim da ako ovako nastavim da bih mogao završiti u nekoj jačoj ligi, jer već sada postoji interes. Ako Bog da zdravlja, onda se nadam da bih i ja mogao igrati u nekom jakom i velikom europskom klubu.

Kako ti se sviđa Mostar kao grad?

Mostar kao grad mi se sviđa zato što je jednostavan. Nije velik, sve se može pješačenjem stići, a sviđa mi se što ima puno studenata i što je grad živ. To mi paše, jedino u gradu fali malo više događaja sportskih ili bilo kakvih drugih.

Sa kim se od suigrača najviše družiš?

Od suigrača se družim najviše sa Ivanom Crnovom, s njim i živim pa smo praktički 24 sata skupa,kako na terenu,tako i van njega. Tu je i Toni Pezo,s kojim se svakodnevno družimo, a naravno sa svim igračima smo u odličnim odnosima. Razgovaramo ,družimo se, neki imaju obitelji, neki cure pa treba imati razumjevanja i za takve stvari.

Par riječi o Ultrasima. Kako ih doživljavaš?

O Ultrasima ne treba puno trošiti riječi, to su najbolji navijači koji nas prate gdje god da igramo. Mislim i da igramo na kraju zemljske kugle da bi bili uz nas. Svaka im čast i sve pohvale za vjernost klubu. Mi igrači dajemo sve od sebe i ako nam nekada ne ide molim da nas razumiju.

Evo za kraj još neka poruka navijačima i našim čitateljima?

Znamo da ova polusezone nosi samo 11 prvenstvenih kola i nekoliko utamica Kupa. Ubrzo nam počinju pripreme, znam da ću ja kao i moji suigrači to odradit maksimalno profesionalno i da ćemo u ovoj polusezoni i godini uspjeti osvojiti jedan, ako Bog da i dva naslova i tako skupa s vama proslaviti. Molim sve navijače i čitatelje da nas prate i podrže, i da budu uz nas svaku utakmicu,i kad nam je teško, jer će onda i nama bit lakše. I za kraj svima želim sretan Božić i Novu godinu!

HERCEGOVINA.info.