FOTO  HNK Mladost Široki Brijeg prvak Međužupanijske lige

HNK Mladost Široki Brijeg
Konačna odluka o prvaku pala je u posljednjem kolu. Mladostašima je bila potrebna gostujuća pobjeda kod Bužana u Prisoju, a igrači trenera Vlade Hrkaća istu su izborili na impresivan način savladavši svog domaćina sa čak 7:0.

Mladost je na taj način zadržala bod prednosti ispred Šatora iz Glamoča, koji je na domaćem terenu s 3:2 bio bolji od Junaka, iako su gosti iz Srđevića vodili sa 2:0.

Zanimljivo je istaći kako su golove za Mladost u ovoj odlučujućoj utakmici postigli sedam različitih strijelaca. Mrežu Bužana tako su u prvih 45 minuta pogađali Jadranko Sabljić u 20., Marko Tole u 28., David Galić u 30. i Josip Bošnjak u 43. minuti, a u nastavku susreta sva trojica igrača koja su ušla u igru s klupe za pričuve - Hrvoje Galić u 80., Ante Marić u 86. i Josip Crnjac u 90. minuti, a ovaj pogodak je bio ujedno i najljepši i došao kao šlag na tortu trijumfa Mladosti. Naime, mladi Crnjac je s nekih 23-24 metra uputio volej udarac, a lopta pogodila same rašlje protivničkog gola.

Veliki je ovo uspjeh za HNK Mladost, jer smo odmah u prvoj sezoni svog postojanja osvojili titulu prvaka i izborili plasman u Drugu ligu FBiH. Prioritet kluba u narednom razdoblju je osnivanje Omladinskog pogona što će dati svakako jednu dodatnu dimenziju našem klubu, jer prilikom osnivanja kluba primarni cilj i jeste bio uspostava škole nogometa, a potajna želja svih u klubu plasman prve momčadi u viši rang natjecanja.