FOTO  HNK Cibalia-NK Sesvete 1:0

HNK Cibalia-NK Sesvete 1:0
Tek što je nastupila druga minuta susreta Cibalia je trebala voditi, ali idealnu priliku za gol nisu iskoristili prvo Ugrina s nekih desetak metara, njegov šut brani Šarlija, a odbijenu loptu odlično šutira Plum sa slične udaljenost, no, opet je vratar Šarlija na mjestu i brani njegov šut. Uzvratio je minutu kasnije Filipović šutom sa nekih 20-tak metara, ali se vratar Matković nije dao iznenaditi i lako brani taj šut. U prvih 45 minuta na semaforu je trebalo stajati 4:0 za Cibaliju, ali ponovile su se situacije iz prethodnih utakmica, nogometaši Cibalije stvaraju prilike, ali ih ne pretvaraju u pogotke. Kakve su samo šanse imali Mišić i Ugrina, odlične šutove ili je sprječavala stativa ili odlični Šarlija. Malo remek djelo napravio Matija Mišić u 36. minuti kada je slomio Mamića i onda opalio bombu, koja na žalost umjesto u mreži završava na suprotnoj stativi. Sesvete pokušavaju igrati otvoreno, ali Cibalia gospodari prostorom i drži tempo igre pritiskom na zadnju liniju obrane Sesvata.
Nogometašima Cibalije je trebalo pet idealnih prilika u 75 minuta da bi konačno postigli vodeći pogodak. Odličan slobodan udarac izveo je kapetan Vitaić i pronašao na drugoj stativi Jakova Filipovića glavom pronalazi Zgrablića, a on glavom posprema loptu u mrežu. Odličan susret dva suparnika od kojih je Cibalia bila bolja i za puno veću razliku u pogocima.

CIBALIA 1 (0)
SESVETE 0 (0)

VINKOVCI - Stadion HNK Cibalia. Vrijeme sunčano. Teren vrlo dobar. Gledatelja: 500. Sudac: Tomislav Bionda (Zaprešić).
Strijelci: 1:0 Zgrablić (74).
Žuti kartoni: Filipović, Mijoković, Baša, (Cibalia), Ivančić, Tokić, Grgčić (Sesvete).
IGRAČ UTAKMICE: MATIJA MIŠIĆ (CIBALIA)

CIBALIA: Matković, Mauer (od 46. Petrović), Zgrablić, Filipović, Crnčević, Vitaić, Mijoković, Mišić, Plum (od 68. Jančić), Baša (od 84. Tomašević), Ugrina.
TRENER: Miroslav Bojko.
IMOTSKI: Šarlija, Rožman, Maloča, Topić, Valentić, K. Antunović, Prskalo, Mamić, Ivančić, I. Filipović (od 62. F. Filipović), I. Antunović (od 81. Grčić).
TRENER: Valentin Barišić.

Foto: Marijana Vojnić

Glas Slavonije