Hajduk: 'Ma, da ponude stotinu milijuna, Lovre ne bi išao u Dinamo'

lovre kalinić, aston villa, Hajduk, lovre kalinić, Hajduk, Dinamo
Emocije su jače od biznisa. Tako je danas i tako bi po svemu što smo čuli trebalo čvrsto ostati i do kraja prijelaznog roka. Jer:

- Da ponude stotinu milijuna, Lovre ne bi išao u Dinamo - rečeno nam je iz njegova najbližeg okruženja.

Ružno je reći - odbio je, jer nema što odbiti, kad službene ponude ni nema. Ali, to je to, neimenovani odgovor na ćakule "ki bi, da bi".

Razumijemo: znajući da je posao u startu neizvediv, iz Dinama se ni ne oglašavaju...

Makar dobijamo signale kako Dinamo doista "opipava" teren. Lovre u Dinamu? Ah, pa to se već dva mjeseca šuška... I to smo čuli. A signali se sigurno ne šalju službenom ponudom, niti se na takve razgovore šalju - najjače figure. Angažiraju se "emisari", neka ispitaju teren. Lako je poslije sve demantirati i reći službene ponude ionako nema.

Jasno je: glasine dobijaju na težini u trenutku kad je Hajduk ispao, kad se nije uspio plasirati u Europsku ligu i kad je opet ostao "na suho" što se tiče blagajne, a Lovre Kalinić je odavna u potrazi za inozemnim/unosnim angažmanom. Pet dana je do kraja prijelaznog roka...

Intrigu je, doduše, možda i ne hoteći, potakao predsjednik Hajduka Ivan Kos, jučer na pressici:

- Svi su na prodaju! Sušić, Kalinić, Nižić... I za Nikolu Vlašića smo jednu ponudu već odbili. Ali, ako je u pitanju pozamašan transfer, ništa nije isključeno...

Istini za volju, nitko nije spomenuo Dinamo.

Da se vratimo Lovri Kaliniću. Pogled Dinama prema još jednom hajdukovcu iz Solina (nakon Joška Jeličića i Franka Andrijaševića) nije od jučer, traje već, rekli bismo, godinama. Međutim, Lovre je strpljivo čekao i dočekao priliku za potpunu afirmaciju u Hajduku, posebice ovog ljeta.

Kapetan Hajduka ne odlazi u Dinamo, poučio nas je još Mario Maloča, a toga se čvrsto drži i Lovre Kalinić.

- Neće Lovre u Dinamo sve kad bi ga i pozvali - dobili smo poruku, premda bez citata.

- Usmjeren je na inozemstvo i vjeruje da će se do 31. kolovoza prodati. Ako ne, slijedi produžetak ugovora s Hajdukom.

Dinamo će rupu na golu morati pokrpati s nekim drugim.

U tom vrzinom kolu o kojoj smo pisali jučer, priča počinje i završava, Lovre je u epicentru, ni kriv, ni dužan, a mi smo prenijeli na papir sve ono o čemu se jučer ćakulalo; na marginama Hajdukove eliminacije iz Europe koju ni Sveti Lovre Spasitelj, s dva obranjena penala, nije uspio spriječiti.

Španjolska, Engleska, novi ugovor s Hajdukom?

Sportske novosti