Gotovo je: Zdravko Mamić doživio jedan od najtežih udaraca u svojoj karijeri

Dinamo, Zdravko Mamić, operacija, Dinamo, zdravko mamić dinamo, zajedno za dinamo, Zdravko Mamić, referendum, U ime obitelji, nk lokomotiva zagreb, zdravko mamić dinamo, Zdravko Mamić, Alen Halilović, Davor Šuker, Zdravko Mamić, Dinamo, robert murić, Zdravko Mamić, zdravko mamić dinamo, Zdravko Mamić, Zdravko Mamić, zdravko mamić dinamo, Međugorje

Vijest još uvijek nije službena, ali dobro informirani izvori kažu da je odluka - donesena!

Prema pisanju Sportskih novosti Izvršnom predsjedniku Dinama Zdravku Mamiću, koji sve radi kako Murić prije ljeta 2015. ne bi mogao zaigrati za Ajax, ostaje jedino da se žali Sportskom sudu u Lausanni.

Trakavica oko mladog igrača, koji ima sve predispozicije da izraste u klasnog napadača, počela je još prošle zime kada je Murić dogovorio prelazak u Ajax nakon čega je izbačen iz prve momčadi, a na treninge juniroske ekipe više nije dolazio. Po Zagrebu je krenula priča kako se Zdravko Mamić prijetio Murićevom ocu kojem se toliko zamjerio da je potonji totalno poludio i jako se zainatio.

Stoga je Robert čekao rođendan i raskid ugovora s Dinamom na koji je imao pravo zbog nepravilnosti kod potpisivanja. Međutim, Dinamo ga je pretekao pa u uredima HNS-a izborio raskid spornog ugovora kako bi na snagu vratio stari stipendijski ugovor po kojemu Murić ne može nikamo do 2015. godine. Ajax je to, očito, prekasno shvatio. Da stvar bude gora HNS je navodno samoinicijativno (što im je samo trebalo takvo obrazloženje?) prolistao Murićev profesionalni ugovor s Dinamom koji je vrijedio do lipnja ove godine.

Komisija za registraciju igrača tada je zapanjeno shvatila da ugovor - koji je bio na snazi više od godine dana - nije valjan jer nije bio parafiran na svim stranama. Zbog toga ga je Komisija poništila, a na snagu je automatski stupio Murićev stipendijski ugovor koji vrijedi do lipnja 2015. godine.

U Dinamu nisu skrivali začuđenost potezom velikog kluba tvrdeći da nema šanse da se taj transfer realizira do iduće godine, a čak je i Zdravko Mamić prošlog tjedna ustvrdio da Dinamo nikako ne može izgubiti tu parnicu. Murić je i suspendiran nakon što je objavio da odlazi u Ajax. Nije igrao ni za mladu momčad.

Naravno da će, kada vijest bude i službeno potvrđena, biti jako zanimljivo čuti i mišljenje Komisije za registraciju igrača HNS-u, kao i svih ostalih tijela koja su uredno tvrdila da je Murić do ljeta sljedeće godine igrač Dinama. Presuda FIFA-e velik je udarac njihovoj stručnosti i samom Zdravku Mamiću, stoga će biti zanimljivo vidjeti i njegovu reakciju na ovu odluku. Kako bilo, čelni čovjek Dinama je doživio jako velik udarac, možda i najveći do sada. Očito neke stvari koje još uvijek prolaze u Hrvatskoj (nažalost) ne mogu proći u svjetskom nogometu.