FUTSAL FINALE: Nacional Zagreb - Split Tommy

Split Tommy, Nacional Zagreb, Futsal, MNK Nacional, Split Tommy, Futsal
To je u ovom trenutko sudar dviju istinskih mega momčadi u kojima bi gledatelji trebali uživati. Zagrebački Fusio Centar na zagrebačkom velesajmu trebao bi biti ispunjen do posljednjeg mjesta. Utakmica počinje u 21.00 sat uz direktan prijenos na Sportskoj televiziji.

Nacional Zagreb u svojim redovima ima doista velike futsal imena. Tihomir Novak je jedan od nositelja igre naše futsal reprezentacije koji se vratio iz Italije, Mladen Kocić je najbolji srpski reprezentativac koji je ujedno i nabolji strijelac naše lige i najtraženiji igrač na europskom futsal tržištu. Borko Surudžić je drugi srpski reprezentativac koji je svoju karijeru gradio i u ruskoj ligi. Kristijan Grbeša je standardni hrvatski reprezentativac posljednjih šest godina. Hrvatski futsal velemajstor Korab Morina uz svog brata kapetana momčadi Kujtima Morinu je stalno ime i zaštitni znak Nacionala Zagreb. Nacional Zagreb je u zimskom prijelaznom roku napravio još jedan iskorak i doveo talijanskog reprezentativca Claytona Baptitellu, jednog od ponajboljih igrača Europe. Uz još nekoliko povremenih i mladih reprezentativaca nacionalovim kadrom uspješno kormilari hrvatska futsal legenda i trener Nacionala Zagreb Robert Grdović.

Split Tommy krasi hrvatski reprezentativni četverac Ivo Jukić, Franko Jelovčić kojeg traži pola Europe, Josip Suton i Jakov Grcić. Tu su još slovenski reprezentativac Alen Fetič i zimsko pojačanje Genario koji je prije Splita igra u ponajboljem europskom klubu Inter Movistaru iz Madrida. Ivo Jukić se nakon sezone u Ukrajini vratio u Split Tommy, dok su za Frankom Jelovčićem najveći klubovi španjolske i ruske lige doslovno poludjeli. Sta reći za momčad kojoj je na klupi izbornik naše U-21 futsal reprezentacije, Mladen Perica Štrla koji je na klupi Splita prije mjesec dana smjenio izbornika naše A sekekcije Matu Stankovića.

Ivo Jukić (Split Tommy): „Igrao sam jako puno finala i ono što dosad znam je da je finale nemoguće prognozirati. Jučer sam čitao da je Nacional favorit s čim se ne slažem. Šanse su 50-50 i postoji jako puno faktora koji mogu prevagnuti na jednu ili drugu stranu od vratara, trenera i inspiracije bilo kojeg izvanserijskog individualca kojih ima na obje strane".

Korab Morina (Nacional Zagreb): „Ovo je jedno od najvećih finala u povijesti , možda i najjače po imenima. Mi moramo biti pravi na terenu, prikazati našu najbolju igru i onda ne bi trebali imati problema na putu prema pobjedi. Odlično smo radili cijelu sezonu, osvojili kup i prvo mjesto na tablici uoči doigravanja. Od presudne važnosti mogao bi biti težak i naporan sustav igranja finalnih utakmica svakih tri dana."

Put do finala:


FINALE

1. Utakmica, 29.05.2015.

Nacional Zagreb - Split Tommy -:- (21:00)

2. Utakmica, 05./06.06.2015.

Split Tommy - Nacional Zagreb -:-

3. Utakmica, 09./10.06.2015.

Nacional Zagreb - Split Tommy -:-

4. Utakmica, 12./13.06.2015.

Split Tommy - Nacional Zagreb -:-

5. Utakmica, 19./20.06.2015.

Nacional Zagreb - Split Tommy -:-

 

POLUFINALE

1. Utakmica, 16.05.2015.

Nacional Zagreb - Square 5:1 (3:1)

Split Tommy - Novo Vrijeme 4:3 (2:2)

 

2. Utakmica, 22.05.2015.

Square - Nacional Zagreb 2:5 (1:1)

Novo Vrijeme - Split Tommy 3:5, 3:3 (2:2) - produžetci