FOTO  HŠK Zrinjski - NK Zvijezda 1:2

Oko 1000 najvatrenijih navijača Zrinjskog došlo je danas po velikom pljusku da podrži svoje ljubimce, a na kraju su i više nego razočarani otišli svojim kućama.

Zrinjski je nastupio u sastavu:

Hadžić, Rizvanović, Džidić, Ivanković, M. Aničić, Grabus, Zovko, Salčinović, Đurić, Lendrić i Dragičević.

Zvijezda: Hadžiđulbić, Nezić, Nuhanović, Tosunović, Bedak, Morankić, Vasiljević, Jusić, Nikić, Đorić, Knežević.

Početak utakmice pripada Zrinjskom, a gosti su se odmah orijentirali na obranu svoga gola. U prvim minutama i nije bilo nekih momenata za zapisati i sve se odvijalo na sredini gostiju, ali daleko od vrata Hadžiđulbića. Do vodstva stigli su Plemići u 7. Minuti nakon grube greške gostujućeg vratara najbolje se snašao Lendrić i matirao za vodstvo Zrinjskog od 1:0.

I nakon vodstva Zrinjski je bolji, a lopta se ponovo našla u mreži gostiju u 10 minuti kada Lendrić pogađa glavom, ali ovaj pogodak suci poništavaju zbog navodnog zaleđa napadača Plemića za što nismo sigurni da su u pravu. Nakon toga i gosti pokušavaju, ali lopta upućena od strane napadača Zvijezde ide pored vrata.

Zrinjski i dalje nastavlja sa napadima, a najbolji pojedinac na terenu je kapetan Mario Ivanković od koga su počinjale sve akcije Plemića. Zabilježili smo i dvije stoprocentne prilike Dragičevića koje ovaj nije uspio iskoristiti, prvu nakon solo prodora Ivankovića, a drugu nakon ubačaja Rizvanovića.

Što se više igralo teren je bio sve lošiji, a kao da je igračima obije ekipe ponestalo snage nakon 30 minute. Ipak u 40. Minuti rezultat se mijenja kada je sudac svirao kazneni udarac za goste. Siguran je Tosunović za poravnanje 1:1, i tako je završilo prvo poluvrijeme.

U drugi dio u Zrinjskom umjesto Đurića koji nije ništa pokazao ulazi Pehar, ali ni to ne donosi ništa novoga u igri Zrinjskog. I dalje je kapetan Ivanković najbolji na terenu, i danas je mu je teško bilo naći suigrača raspoloženog za igru. Bloudek u igru ubacuje i Zadru umjesto Zovke, i nastavljaju se jalovi napadi Zrinjskog, dok su gosti sve opasniji iz kontra udara. Iz jednog takvog opet je najspretniji Tosunović koji matira Hadžića za 1:2.

Nakon negativnog rezultata očekivali smo presing Zrinjskog, ali se to nije dogodilo. Pokušavali su Plemići iz ubačaja ne shvaćajući da ne mogu prebaciti stopere Zvijezde, a jedinu priliku imao je Dragičević koji je pucao traljavo pored vrata.

Iz igre izlazi i Ivanović umjesto koga ulazi Bartulica, i gledali smo do kraja opsadu gola Zvijezde. Lopta je bila u posjedu Plemića non stop, a gosti su se očajnički branili. Imao je Zrinjski zadnju priliku preko Zadre koji je glavom pogodio vratnicu, i to je bilo sve danas od domaćih nogometaša.

Kada je sudac odsvirao kraj nastalo je neopisivo slavlje gostiju, dok su igrači Zrinjskog popadali na travu. Usprkos porazu Ultrasi su pozdravili svoje nogometaše i oni su jedini kojima uz kapetana Ivankovića treba odati priznanje.

Trener Zrinjskog nakon susreta najavio je da će ponuditi ostavku Upravi kluba.