FOTO/VIDEO  Europska liga: Juventus, Benfica, Lyon,AZ i Valencia u četvrtfinalu

Europska liga, Juventus, Andrea Pirlo, nogomet
Talijanski prvak Juventus izborio je plasman u četvrtfinale minimalnom pobjedom 0:1 u gostima kod Fiorentine u Firenci nakon što je u prvoj utakmici osmine finala u Torinu bilo 1:1. Spasitelj Stare dame bio je najbolji talijanski veznjak Andrea Pirlo, koji je pogodio domaću mrežu lijepo izvedenim slobodnim udarcem s 18 metara u 71. minuti. Kako je domaćin minutu ranije zbog prekršaja koji je u gol pretvorio Pirlo ostao bez isključenog Gonzala Rodrigueza, Fiorentina nije više imala snage preokrenuti.

Hrvatski nogometaš Ante Rebić nije bio u krugu kandidata za momčad Fiorentine.

U Lisabonu su igrali Benfica i Tottenham. U prvom dvoboju Portugalci su u Londonu slavili s 1:3, a danas im je i 2:2 bilo dovoljno za potvrdu prolaza. Spursi su poveli s 1:2 golovima Chadlija u 78. i 79. minuti nakon što je domaćin dobro krenuo pogotkom Garaya u 34. minuti. No u samoj završnici Benfica je izjednačila preko Lime iz jedanaesterca, odagnavši svaku neizvjesnost.

Valencia je nakon uvjerljive pobjede u Bugarskoj protiv Ludogoreca (0:3) u uzvratu potvrdila prolaz pobjedom 1:0. Strijelac je bio Paco Alcaver u 59. minuti.

Lyon je u Plzenu izgubio od Viktorije s 2:1, ali uspio je obraniti pobjedu 4:1 iz prve utakmice. Francuzi su poveli golom Gomisa u sudačkoj nadoknadi prvog dijela, a češki prvak je u nastavku okrenuo rezultat golovima Kolara (60) i Tecla (62). Viktorija je u 70. minuti mogla posve zakomplicirati stvari, ali Tecl je promašio kazneni udarac, točnije pogodio je vratnicu.

Nizozemski AZ Alkmaar je na gostovanju u Rusiji odigrao 0:0 protiv Anžija, obranivši gol prednosti iz prve utakmice u kojoj je slavio s 1:0.

Europska liga, osmina finala:
Anži Mahačkala - AZ Alkmaar 0:0 (0:1)
Benfica - Tottenham 2:2 (3:1)
Fiorentina - Juventus 0:1 (1:1)
Viktoria Plzen - Olympique Lyon 2:1 (1:4)
Valencia - Ludogorec 1:0 (3:0)