Drugi finalist ovosezonske Lige prvaka je Real Madrid

Luka Modrić, Real Madrid, Liga prvaka, Real Madrid
REAL MADRID - MANCHESTER CITY 1:0

Strijelac: 1:0 Fernando (20-ag)

Pred 76.000 gledatelja na stadionu Bernabeu sudio je Slovenac Damir Skomina.

REAL: Keylor Navas - Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo - Modrić (Kovačić, 88), Kroos, Isco (James,66) - Bale, Jesé (Lucas Vaszquez, 56), Cristiano Ronaldo.

MANCHESTER CITY: Hart - Sagna, Kompany (Mangala, 10), Otamendi, Clichy - Fernando, Fernandinho - Jesus Navas (Iheanacho, 70), Yaya Touré (Steerling,61), De Bruyne - Agüero

Drugi finalist ovosezonske Lige prvaka je Real Madrid koji je s 1:0 u revanšu polufinala pobijedio Manchester City. Kraljevski klub će 28. svibnja u Milanu igrati protiv gradskog rivala Atletica koji je eliminirao Bayern.

Real je prošao autogolom braniča Citya Fernanda u 20. minuti nakon udarca Garetha Balea. Sjajni Velšanin zapravo je najzaslužniji za pobjednički pogodak, napravio je većinu posla, a lopta se od Brazilca odbila u gol.

Luka Modrić je započeo i odigrao vrlo dobru utakmicu za Real, a u 87. minuti ga je zamijenio Mateo Kovačić.

Kraljevski klub se zasluženo probio u finale jer je tijekom svih 90 minuta dominirao protiv beskrvnog i neopasnog Manchester Citya, koji može biti zadovoljan što je s Bernabeua otišao samo s jednim primljenim golom. Španjolski sastav je, posebice u drugom dijelu, propustio nekoliko sjajnih prilika i bilo bi posve nezasluženo da je engleski sastav u završnici postigao gol i prošao dalje.