Dinamo deklasirao Astru, hat trick Soudanija

GNK Dinamo, Liga prvaka, Dinamo, Liga prvaka, Dinamo, Aalborg, Liga prvaka, RNK Split, Dinamo, Europska liga, Dinamo, Europska liga, Dinamo, Celtic, Europska liga, Dinamo, Europska liga
Junak utakmice bio je Alžirac El Arbi Hillel Soudani koji je zabio prva tri gola na utakmici (17, 24, 45+1). Među strijelce su se upisali i Angelo Henriquez (70), te Ante Ćorić (90+1), dok je strijelac za goste bio Chitu u 82. minuti.

Bila je to tek treća pobjeda 'modrih' u posljednjih 20 domaćih europskih utakmica u skupinama Lige prvaka ili Europske lige. Posljednju su ostvarili prije četiri godine protiv Villarreala (2-0). Osim 'žute podmornice' Dinamo je dobio još jedino NEC (3-2) u listopadu 2008. U preostalih 17 utakmica hrvatski prvak je čak 13 puta poražen, a četiri puta je remizirao.

U drugom dvoboju iz ove skupine Red Bull Salzburg i Celtic su odigrali 2-2. Škoti su dva puta vodili, no Salzburg je uspio izvući bod. Golove za Celtic zabili su Mubarak Wakaso (14) i Scott Brown (60), a za domaćine Alan (36) i Soriano (78).

U susretu 2. kola Dinamo gostuje u Glasgowu protiv Celtica 2. listopada, a u drugom susretu se sastaju Astra i RB Salzburg.

Dinamo je do pobjede protiv Astre, koja je u kvalifikacijama izbacila Lyon, stigao zrelom i pametnom igrom što do sada i nije bio 'europski običaj' hrvatskog prvaka. Trener Zoran Mamić u najavi utakmice je priželjkivao rano vodstvo i želja mu se ostvarila u 17. minuti kada je El Arbi Hilal Soudani na ubačaj Pinta glavom svladao Silvia Lunga. Alžirac je sedam minuta kasnije na gotovo identičan način zabio i drugi gol. Ovoga puta ubacio je Antolić. Jedno od najboljih poluvremena Dinama u Europi posljednjih godina El Soudani je okrunio 'hat trickom' u sudačkoj nadoknadi kada je na asistenciju Wilson zabio i treći gol na utakmici. Golijada se nastavila u 70. minuti kada je Henriquez na sjajnu asistenciju Antolića zatresao rumunjsku mrežu. Čileanskom napadaču koji je stigao u Dinamo na posudbu iz Manchester Uniteda, trebalo je samo tri minute da se upiše među strijelce nakon što je ušao u igru. Rumunji su golom Chitua u 82. minuti smanjili veliki zaostatak, no sjajnu maksimirsku večer zaključio je 17-godišnji Ante Ćorić golom u sudačkoj nadoknadi.

HINA