FOTO  Dario Dumić nakon samo četiri utakmice potpisao trogodišnji ugovor s N.E.C Nijmegenom

Dario Dumić, Brondby, Nijmegen, Dario Dumić, N.E.C. , ugovor

...Nijmegena potpisao je trogodišnji ugovor sa ovim nizozemskim klubom, tako da će njihov član biti i nakon ljeta.

Dumić je nedavno došao na posudbu iz najvećeg danskog kluba, Brondbyja, a u Nijmegenu su imali namjeru na ljeto potpisati stalni ugovor. Međutim, samo nakon četiri odigrane utakmice oduševio je čelnike N.E.C. Nijmegena, te su se odlučili što prije s njim potpisati trogodišnji ugovor, a to je sada potvrđeno na stranici Brondbyja.

"To je izvrsno što će na proljeće Dumićeva posudba biti zamijenjena stalnim ugovorom sa nizozemskim klubom. Dario je igrao pet godina za naš klub i pomogao na mnogo načina. U zimskom prijelaznom roku izrazio je želju da ode u N.E.C. i pružili smo mu priliku da igra u inozemstvu, a uz to smo dobro naplatili", rekao je Troels Bech, sportski direktor danskog kluba.

Podsjetimo, Dumić je prešao u N.E.C. u drugoj polovini siječnja, a nakon samo nekoliko treninga trener Ernest Faber mu je odmah dao priliku u prvih jedanaest protiv Groningena, te nakon debija odmah je dobio mnoge pohvale. Uslijedile su utakmice protiv Twentea, AZ Alkmaara i De Graafschapa, nakon čega je odlučeno da se s ovim stoperom potpiše stalni ugovor.

Dumić je u dresu Brondbyja odigrao 107 utakmica nakon što je u klub došao iz engleskog Norwicha kao 17-godišnjak, a u danskom klubu bio je jedan od najomiljenjih nogometaša.