Darijo Srna odigrao posljednju utakmicu u dresu Hrvatske

Dario Srna
Kapetan Vatrenih je prije prvenstva najavio kako se u Francuskoj oprašta od hrvatskog dresa. Nakon poraza od Portugala Srna nije bio raspoložen za davanje izjava, što je i razumljivo s obzirom što je sve prošao na ovom prvenstvu.

Srni je nakon utakmice protiv Turske preminuo otac, no ipak je smogao snage i odradio je turnir do kraja. Nakon očeve sahrane vratio se u Francusku i uz podršku suigrača i navijača predvodio reprezentaciju do osvajanja prvog mjesta u skupini. Nažalost, preko Portugala nije išlo.

Srna je prošao sve mlađe selekcije hrvatske reprezentacije, a za 'A' sastav je debitirao krajem 2002. godine u prijateljskom susretu protiv Rumunjske.

Od tada je bio standardni član prve momčadi, a nakon oproštaja Nike Kovača je bio kapetan. Prva utakmica koju je odigrao kao kapetan bila je protiv Rumunjske u Bukureštu u veljači 2009.

Njegovo prvo veliko natjecanje bio je Euro 2004. u Portugalu gdje je nastupio u sve tri utakmice. Igrao je i na Europskom prvenstvu u Austriji i Švicarskoj (2008), EP-u u Poljskoj i Ukrajini (2012), te sada na EURU u Francuskoj. Iza njega su i nastupi na dva svjetska prvenstva - 2006. godine u Njemačkoj, te 2014. u Brazilu.

Za reprezentaciju je ukupno odigrao 134 utakmice i zabio 22 gola.

FENA