Danko Šulenta: Volio bih da u Ligi prvaka dobijemo Maribor

Mladost-Zrinsjki
...najveće ime je, ipak, Luka Modrić, koji je u Mostaru jednu godinu proveo na "kaljenju". Danas se Luka Modrić kao "špilmaher" Reala iz Madrida bori za naslov španjolskog prvaka, a dva njegova bivša kluba, Dinamo i Zrinjski, već su šampioni u svojim državama.

Siromašniji od Sarajeva

U subotu su nogometaši Zrinjskog u Mostar donijeli četvrti naslov prvaka BiH i postali najtrofejniji klub u susjednoj državi. Svoje sportske heroje dočekalo je pet tisuća Mostaraca, cijeli grad je izašao na ulicu. I dok se pod Bijelim brijegom slavilo, s "one strane mosta" pogašena su svjetla, nekoć slavni nogometni klub otplovio je u drugu ligu. I tko zna hoće li se ikad vratiti.

Danko Šulenta, čovjek koji nogometnu viziju pretvara u stvarnost, ponosan je na veliki rezultat, jer je ostvaren u konkurenciji sarajevskih klubova, koji su povlašteni u financijskom i medijskom smislu. FK Sarajevo ima pet puta veći proračun od Zrinjskog, Željezničar je tek nešto skromniji.

Pobjeđuju kao Dinamo

- Pravu feštu priredit ćemo u subotu, kada nam u goste dolazi tuzlanska Sloboda. Utakmica je u pet sati, a nakon toga pripremamo veliko slavlje - rekao je Šulenta. Na pitanje koja mu je utakmica najviše pokidala živce, Šulenta će odabrati dva šokantna meča:

- Najteže je bilo u Mostaru protiv Željezničara, kada se lomilo prvenstvo. Dobili smo 2-1, ali smo cijelu utakmicu bili na rubu poraza. Ta pobjeda nas je, nakon tri loša rezultata, vratila u život. Nezaboravna je bila i utakmica u Širokom brijegu. Gubili smo 0-2, a zatim je naš golman Karačić spektakularno obranio jedanaesterac Krstanoviću, koji rijetko promašuje. Pobijedili smo 4-3. Istina, provlačili smo se na nekim utakmicama, pobjeđivali smo najčešće s jednim golom razlike, kao i Dinamo. No, sve je to prošlost, najesen će se u Mostaru igrati Liga prvaka. Već sada bih želio da u drugom pretkolu dobijemo Maribor, vjerujem da će biti slovenski prvak, i da im uzvratimo za poraz 2014. godine.

Planiraju li se pojačanja?

- Naravno, za Ligu prvaka moramo osnažiti momčad, sada smo zanimljivi mnogim igračima u regiji...

Zadržat ćete Zakarića i Jasmina Mešanovića, koji su zabili najviše golova?

- Zakarić je odigrao veliku sezonu, zabio je sedam vrlo važnih golova, a najbolji strijelac je Jasmin Mešanović sa 11 pogodaka. Naravno da želimo zadržati sve igrače i dovesti pojačanja, u Ligi prvaka ne želimo biti "djevojka za jedan ples" - zaključio je Danko Šulenta.

Jutarnji list