Branko Karačić: Ispali smo naivni

Branko Karačić
Prvo kolo i odmah problemi, piše dnevni-list.ba.

Da nije bilo crvenog kartona Zorana Plazonića, možda bi to završilo drukčije, ali dogodio se i nakon toga se Široki protiv Viteza morao hrvati s igračem manje. U takvom odnosu snaga uspio je tim Branka Karačića i povesti, u 56. minuti zabio je Ivan Krstanović, ali mirnoće zatvoriti duel nije bilo pa je Armin Kapetan u sumraku duela zabio za konačnih 1:1.

- Neizvjesna utakmica prvog kola, konstatirao je Karačić pa se dao u analizu viđenog na Pecari.

- Ne znaš u kojoj je protivnik formi, ne znaš u kojoj si ti formi. Poznajući Vitez, upozoravao sam da imaju hitre igrače, posebno kada imaju prostora, međutim mi smo slabo ušli u utakmicu. Momčad je u nastavku pokazala karakter, kvalitetno smo stajali bez obzira na igrača manje i stvorili par situacija da privedemo utakmicu kraju. Međutim, moram reći da se iskusnoj ekipi kao što je Široki Brijeg ne smije događati da pet minuta prije kraja primi onako naivan gol.

Druga strana - oduševljena remijem.

- Došli smo postaviti se hrabro, znali smo da nemamo što izgubiti, da je Široki opterećen. Ipak je ovo bila prva utakmica u kojoj je Široki važio za apsolutnog favorita, objasnio je strateg Viteza Boris Pavić, koji je prošle sezone vodio Čelik.

- Od 30. minute imali smo igrača više, nakon čega smo željeli preuzeti veći rizik, ali onda nas je presjekao gol Krstanovića nakon kojeg smo se dugo tražili. Široki u minutama koje su uslijedile nije uspio potvrditi pobjedu, nakon čega smo ušli u rizik s dva klasična napadača i to nam se isplatilo. Ostavili smo srce na terenu, ovo je veliki poticaj za dalje, dodao je.

Široki će priliku za iskupljenje u 2. kolu ponovno tražiti kod kuće, ali u duelu s opasnijim protivnikom, Slobodom, dok će Vitez dočekati Mladost.