BBB-i ispalili signalne rakete na svečanu ložu Poljuda

raketa na Poljudu

... njih je bilo oko 600, a oni koji su za klub bez obzira tko je na vlasti, bilo je svega desetak. Policija je osiguravala Jug i manju skupinu izolirala u sam vrh tribine. Na južnoj tribini bilo je više od 70 policajaca, koji su postavili tampon zonu sa svih strana oko manje skupine navijača, piše Jutarnji.hr.

Kontraši su na utakmici bili već sat vremena prije utakmice, a drugi su došli taman kad je utakmica počinjala. Oni koji su bili u većini navijali su "Dinamo, Zagreb" uzvraćavši tako na Torcidino skandiranje "Gazi, gazi Purgere". Rekli bismo uobičajeni ritual za derbi. Brojniji navijači Dinama, koji nisu štedjeli grlo, istaknuli su brojne transparente: "Dinamo svetinja", "Sloboda navijačima", "Muku muče, sjever uz odsutne".

U 36. minuti utakmice brojniji su se okrenuli prema malobrojnima i skandirali im "Plaćenici", ali do sukoba nije došlo, previše je bilo policije. Nisu ni imali namjeru napasti fizički, samo su im verbalno dali do znanja da su u manjini.

No, navijači Dinama u 53. i 61. minuti ispalili su signalne rakete prema svečanoj loži Hajduka. Srećom, raketa je pala ispred svečane lože na tartan, ali podigli su gostujući navijači cijelu zapadnu tribinu na noge. Treba vidjeti kako će reagirati disciplinski sudac Vlajčević, jer prošle je godine zbog sličnog incidenta Hajduk kažnjen sa 200.000 kuna nakon utakmice s Rijekom na Kantridi...