Austrija - BiH 1:1

BIH, Meksiko, BIH, Santos, prijateljska utakmica, Emir Spahić, Safet Sušić, reprezentacija BIH, reprezentacija BIH, Mehmed Baždarević , reprezentacija BIH

Foto: Arhiva

Izbornik Mehmed Baždarević na teren je izveo drugačiji sastav u odnosu na zadnju kvalifikacijsku utakmicu protiv Andore.

Svih 90 minuta utakmica proteklo je u opuštenom tempu, bez mnogo prilika za postizanje golova.

BiH je tijekom om prvih 45. minuta uspjela uputiti samo jedan šut prema golu Austrijanaca, to je učinio Izet Hajrović u 6. minutu susreta iz slobodnog udarca, ali ni domaća momčad nije imala mnogo više prilika.

Austrijanci su ozbiljnije zaprijetili u 17. minutu iz slobodnog udarca koji je izveo Zlatko Junuzović. Njegov udarac bez većih problema brani Begović.

Ipak, Austrija je uspjela iskoristiti jednu od dvije ozbiljnije prilike koju je imala u prvom poluvremenu i na odmor otići s prednošću od 1:0. Naime, u 34. minutu Marc Janko postiže gol na asistenciju Junuzovića i postavlja rezultat prvog poluvremena.

Baždarević je odmah početkom prvog poluvremena u igru poslao Muhameda Bešića umjesto Miralema Pjanića, te Tonija Šunjića umjesto Emira Spahića.

Nakon samo tri munute igre raspoloženi Bešić je asistirao Izetu Hajroviću koji postiže pogodak za 1:1. 

Federalna.ba