SRBIN PLJUNUO HRVATSKE LEGENDE: 'Oni su bili naša B reprezentacija'

žarko paspalj, kosarka, intervju, podsmijeh
Paspalj je rođeni Crnogorac, ali danas živi u Srbiji gdje je i dopredsjednik tamošnjeg Olimpijskog odbora. Kao reprezentativac nekadašnjih SFR i SR Jugoslavije osvojio je brojne medalje na velikim natjecanjima, a jedna od najdražih mu je zlato iz 1995. godine kada se tadašnja država poslije sankcija tek vratila na međunarodnu scenu.

Hrvatska je na tom natjecanju osvojila treće mjesto, a u sjećanju je ostalo da se naša reprezentacija povukla s pobjedničkog postolja jer nije željela slušati himnu države koja je vršila agresiju i držala pod okupacijom dio teritorija naše zemlje. Paspalj se ovom prilikom nije osvrtao na taj događaj, ali je s podsmijehom ispričao anegdotu o tome kako su on i suigrači tada ponižavali našu reprezentaciju.

"Sjećam se, tek smo stigli u hotel i ušli u salu. Nije bilo nikog osim Hrvata koji su sjedili u kutu. A onda je netko od nas rekao, a možda su svi to pomislili: 'Ovo je naša B reprezentacija'. To je stvarno bila B reprezentacija. Znam da će ovo svima biti drago čuti", prenose srpski mediji Paspaljevu izjavu.

Samo za podsjetnik, u toj 'B reprezentaciji' su tada igrale istinske košarkaške veličine poput Tonija Kukoča, Dina Rađe, Stojka Vrankovića, Arijana Komazeca, Velimira Perasovića...

Sportski.net