Petrović: Uspjeli smo omogućiti Ciboni novi početak

KK Cibona, Aleksandar Petrović

Foto: Cibona

U proteklih desetak dana riješili smo puno dugova, skinuli blokadu klupskog računa i dogovorili se s igračima-vjerovnicima koji su pokrenuli blokadu kod FIBA-e. Bilo je strašno naporno, katkada smo direktor Domagoj Čavlović i ja mislili da je sve otišlo k vragu, ali uspjeli smo omogućiti Ciboni da krene u novi početak. Mislim da je ovo strašno bitan trenutak u klupskoj povijesti, kao i neki rezultati i trofeji iz prošlosti, rekao je Aleksandar Petrović u utorak na konferenciji za medije koja je održana u Ciboninoj trofejnoj dvorani.

Petrović je rekao je da novac kojim su podmireni dugovi došao iz četiri izvora.

Jedan dio je dao Grad Zagreb, drugi dio je pokriven odštetom koju je za prelazak Darija Šarića uplatio Efes Pilsen, a ostatak su pokrila dva prijatelja kluba koji su dugo vezani za Cibonu i željeli su ostati anonimni.

Nećemo se boriti za titulu, ali da ćemo biti otraga - nećemo. Preživjet ćemo. Sviđa mi se ovo što vidim na terenu, rekao je Petrović, a potom se posebno zahvalio Ciboninim veteranima, kapetanu Marinu Roziću i Davoru Kusu, na svemu što su zajedno sa suigračima prošli u posljednjih nekoliko sezona.

Želimo im osigurati da ne moraju više brinuti o stvarima koje nisu vezane za parket, da svakog prvog ili petog u mjesecu dobiju ono što su zaslužili. Novim početkom imamo priliku ustrojiti Cibonu tako da u organizaciji i načinu poslovanja bude klub kakav svi mi želimo.

Ovo što je napravljeno je lijepo i nešto nesvakidašnje. Sa skidanjem ovog utega kreće novo, bolje razdoblje Cibone. Jako sam sretan što ćemo igrati i ABA ligu, što ćemo imati lijepu interesantnu ekipu koja će moći igrati sa svima. Nadam se, držim Acu za riječ da će biti onako kako bi trebalo biti. Ide se napokon u pravom smjeru. Troškovi su reducirani i troši se koliko se ima, rekao je kapetan Marin Rozić.

izvor: Hina