Perasović: Hrvatska može iznenaditi na Eurobasketu

perasović
...hrvatski košarkaški izbornik Velimir Perasović je poručio kako Hrvatska ne spada među favorite, ali kako može iznenaditi, javio je dopisnik Anadolu Agency (AA).

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Velimir Perasović sutra će objaviti konačan spisak igrača za prvu utakmicu protiv Slovenije u sklopu natjecanja Eurobasket 2015., koje se od 5. do 10. rujna igra u zagrebačkoj areni.

Perasović je slovensku reprezentaciju okarekterizirao kao ozbiljnu, discipliniranu i čvrstu momčad koja igra kolektivno i hrabro, na granici prekršaja po čvrstini igre. Ocijenio je kako se jedino agresivnom i koncentriranom igrom može uzvratiti Slovencima.

Igru i planove za utakmicu sa Grčkom koja slijedi nakon Slovenije, Perasović nije htio komentirati. Poručio je kako je Slovenija ono što je svima u fokusu, ali da je Grčka jedan od favorita prvenstva i "momčad ekstremne kvalitete."

Hrvatski košarkaški izbornik Perasović smatra kako hrvatska reprezentacija po ocjenama najboljih stručnjaka ne spada među četiri najbolje. Smatraju, rekao je, da su to Španjolska, Francuska, Grčka i Srbija, a da Hrvatska realno spada među šest ili sedam reprezentacija koje mogu napraviti iznenađenje.

„Nemamo nikakav alibi", poručio je Perasović i dodao kako su pripreme reprezentacije tekle u najboljim uvjetima.

Kapetan reprezentacije Roko Ukić također je ocijenio kako su pripreme prošle u najboljem redu, ali kako reprezentacija ne želi na sebe stavljati teret medalje.

Hrvatske košarkaške reprezentativce uoči velikog europskog natjecanja primit će danas hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Košarkaška reprezentacija Hrvatske prvu utakmicu europskog prvenstva u Zagrebu igra sa Slovenijom, a drugu sa Grčkom.

Karte za prvu utakmicu u Areni Zagreb već su rasprodane.

Večeras će u Zagrebu na trgu bana Jelačića biti upriličeno svečano otvorenje Eurobasketa 2015 kojem nazočiti hrvatska predsjednica, pozvan je i premijer Zoran Milanović te brojne europske košarkaške legende.