FOTO  Mostar dobiva košarkaški gradski derbi: Student pobjedom nad Grudama izborio nastup u Prvoj ligi

SKK Student, Košarkaški, košarka hercegovina
Plemići su stalni član društva najboljih, a u sezoni 2015/16 u tom natjecanju će im se priključiti studenti.

Naime, SKK Student u finalnoj seriji doigravanja za prvaka Lige Herceg-Bosne s 3:0 u pobjedama je svladao Grude i tako izborio nastup u Prvoj košarkaškoj ligi BiH.

Treća utakmica finala odigrana u dvorani na Bijelom brijegu pred oko 200 gledatelja ponudila je pravu dramu. Zbog ozljede svoj doprinos nije mogao dati najbolji igrač Studenta Ivica Širić, što se osjetilo u igri domaće ekipe.

Prvo poluvrijeme Grude su dobile 39:35, a kada su gosti poveli 63:56 u posljednjoj četvrtini činilo se kako prvak danas neće biti promoviran.

Ipak, uporni studenti su povećali agresivnost u obrani, te malo-pomalo smanjili zaostatak da bi Penava sa linije slobodnih bacanja donio vodstvo 69:68.

Barbarić je realizirao jedno od dva slobodna bacanja, no Gruđani u posljednjem napadu nisu uspjeli poentirati i slavlje u dvorani je započelo. Student je s 3:0 u finalnoj seriji stigao do naslova prvaka Lige Herceg-Bosne.

Mario Barbarić 18 i Ivan Bogdanović 15 poena bili su najbolji kod Studenta, dok je kod Gruđana 22 poena postigao Ivan Šušak.

Nakon završetka utakmice tajnik KS Herceg-Bosne Niko Batinić uručio je pehar za osvojeno prvo mjesto kapetanu Studenta Ivanu Bogdanoviću.

Snimku utakmice SKK Student - HKK Grude možete pogledati na programu HTV Oscar C u ponedjeljak u 21 sati.

 

pogled.ba