FOTO  HKK Zrinjski: Plemići pišu najljepše stranice u svojoj povijesti

zrinjski zadar
Širom sportskog svijeta odlično su poznata imena Dalipagića, Arapovića, Sesara, Bogdanovića...

Na klupskoj razini Mostar nije imao nekih senzacionalnih uspjeha, ali čini se da to vrijeme konačno da se i to promijeni. Za to su zaslužni košarkaši HKK Zrinjski koji ovih dana pišu najljepše stranice u svojoj povijesti.

Bilo je odličnih momčadi Zrinjskog koje su punile dvoranu na Bijelom Brijegu, i valja se prisjetiti ekipe koju je vodio današnji trener u klubu Nedjeljko Zelenika, a koju je predvodio sjajni Terzić.

Odlična je bila i ekipa predvođena Sesarom i Džidićem, ali kako sada stvari stoje današnji HKK Zrinjski ima šansu da napravi nešto veliko. Ove sezone Plemići igraju sjajnu košarku i u prigodi su već u subotu zasjesti na prvu poziciju.

Generacija koju predvodi sjajni Vedran Princ koga mirne duše možemo svrstati u velikane sa početka teksta krupnim koracima gazi ka vrhu, a gostujuće pobjede nad Širokim i Sparsima dokaz su da Zrinjski zaslužuje veliki respekt.

Osim Princa vrijedi svakako izdvojiti Kneževića koji je unio sigurnost u ovu momčad, Demića koji pruža odlične partije, Šamadana za koga nema izgubljene kopte, i svakako mlade Begića i Zovku čije vrijeme tek dolazi.

Također traba spomenuti i stručni stožer koji je posložio sve kockoce u igri Zrinjskog na čijem je čelu Hrvoje Vlašić.

Uspjeh HKK Zrinjski je puno veći kada se zna da grad Mostar nema sportsku dvoranu, a i zamjenskoj u kojoj se igraju utakmice nema dovoljno termina za treniranje.

To naravno nije prepreka ambicioznoj Upravi kojoj je na čelu Dalibor Miloš da godinama strpljivo grade klub koji polako zauzima  mjesto koje mu objektivno pripada.

Da Uprava misli ne samo za sadašnjost nego i na budućnost dokaz je potpisivanje ugovora sa čak devet mladih igrača iz svog Omladinskog pogona. Kapa do poda za ovaj potez, i sigurni smo da će se to višestruko vratiti kako Zrinjskom, tako i općenito košarci u Mostaru.

Za kraj nam ostaje još pozvari navijače na veliki derbi u subotu kada će Plemići ugostiti vodeću Bosnu. Utakmica je na programu u 19. sati  u dvorani na Bijelom Brijegu.

zrinjski zadar

HERCEGOVINA.info