FOTO/VIDEO  Čapljinac Dragan Bender u svom NBA debiju ušao u povjest

Dragan Bender, košarkaš, Čapljina, Dragan Bender, NBA draft, NBA liga , košarkaš, Dragan Bender, NBA Ljetna liga, košarkaš, Dragan Bender, NBA liga , Dragan Bender, NBA liga , Dragan Bender, košarkaši, hrvatski košarkaši, Dragan Bender, NBA Ljetna liga, Dragan Bender, nba, Dragan Bender, NBA liga , nba, Dragan Bender, NBA liga
Američki statističari su izvukli podatak da je Bender tek peti 18-godišnjak koji je u NBA debiju zabio 10 ili više koševa.
Dragan Bender je u noći sa srijede na četvrtak debitirao u NBA-u i odlično iskoristio svojih 12 minuta. Iako je ove sezone najmlađi igrač NBA lige sa samo 18 godina i 345 dana, pokazao je da se može nositi s velikim dečkima - postigao je 10 koševa (šut 4/5) uz dva skoka.

Time se već u prvoj utakmici upisao na povijesnu listu - postao je tek peti 18-godišnjak koji je u NBA debiju postigao 10 ili više koševa. Ostala četvorica su NBA superzvijezde LeBron James i Dwight Howard, njegov suigrač Devin Booker i, zanimljivo, prezimenjak Jonathan Bender.

Njegovi Phoenix Sunsi su prilično uvjerljivo poraženi od Sacramento Kingsa (113:94), ali su za vrijeme Benderovih minuta uspjeli djelomično nadoknaditi zaostatak i nakratko se vratiti u igru.Sunsi žele povećati Benderovo samopouzdanje zbog čega je od trenera Earla Watsona dobio zeleno svjetlo za paljbu s linije za tri poena. On je to odlično iskoristio i pogodio dvije trice iz tri pokušaja. Trener je nakon utakmice pohvalio Bendera i ostale mlade igrače.

"Igrali su s puno srca, bilo ih je zabavno gledati," rekao je Watson na konferenciji poslije utakmice. Hrabra igra pokazuje da se Bender riješio treme koja ga je pratila u predsezoni, a koja može voditi prema neočekivanim pogreškama.

Sunsi ove sezone nemaju momčad koja može računati na ozbiljan rezultat, ali imaju vrlo mladu momčad u kojoj su, pored 18-godišnjeg Bendera, još tri 19-godišnjaka i jedan 20-godišnjak. Njihov će primarni cilj biti razvijati svoje mlade talente, što je odlično okruženje za Bendera koji bi trebao dobiti dovoljno minuta za skupljanje neophodnog iskustva.