Briljantni Dario Šarić srušio Cedevitu i odveo Cibonu do prvog trofeja u regionalnoj ligi

ABA liga, KK Cibona, KK Cedevita, Dario Šarić, Dario Šarić, kosarka, Dario Šarić, New Jersey Netsi, Darijo Šarić, ABA liga, Istanbul, košarkaš, košarkaška Euroliga, Dario Šarić, NBA liga , košarkaš, Dario Šarić, nba, NBA liga , Dario Šarić, nba, Dario Šarić, Dario Šarić, NBA liga , Dario Šarić, NBA liga , Dario Šarić, NBA liga , Dario Šarić, NBA liga , Darijo Šarić, Philadelphia 76, NBA liga , Darijo Šarić, Dragan Bender, Bogdan Bogdanović, NBA liga , NBA liga , Darijo Šarić, Dario Šarić, Bojan Bogdanović, NBA liga , Dario Šarić, NBA liga
Pobjedom protiv Cedevite, koja u nedjelju navečer nije bila dostojan suparnik Dariju Šariću i njegovim Vukovima. Da, baš tako. Dariju Šariću. Dvadesetogdišnjaku, koji je izabran za najboljeg igrača Final Foura. Bilo bi uostalom nepristojno da je bilo tko drugi bio MVP nakon Šarićeva 44 poena, 26 skokova i 13 asistencija u dvije beogradske utakmice. Samo u finalu je Šarić zabio 23, uz 11 skokova, sedam asista i pet blokada.
Da Hrvatska ima pobjednika ABA lige nakon 11 godina, bilo je jasno još u petak kad je Cedevita dobila Partizan. A u finalu smo saznali da je taj pobjednik - Cibona. Valjda zato jer je bio njihov red. Oni su do nedjelje izgubili tri regionalna finala, Cedeviti je ovo bilo tek drugo. Tako to ide, treba stati u red...

Od prve sekunde je sve skupa izgledalo "mlako". Od atmosfere u dvorani do onoga što se događalo na parketu. Iako su igrači obije momčadi "ginuli", važnost utakmice ih je, valjda, sputala, pa nismo gledali ni šriblićno dobru košarku kao što je to bio slučaj u oba polufinala. Najbolje je otvorio kapetan Cedevite Marino Baždarić, koji je ubacio prva četiri poena na utakmici, dok je Cibona na svoje prve čekala gotovo tri minute. No, Jerel Blassingame je odmah stavio - četiri. Tricu uz prekršaj nakon kojeg je pospremio i slobodno bacanje.

Na prvi "break" nismo dugo čekali. Napravila ga je Cibona, koja je do sedme minute otišla na 14:8, a ključni potez te serije je bila trica Davora Kusa. Cedevita se vratila sa 6-0, a tricu za 14:14 pogodio je Marino Baždarić. I tu je momčad Jasmina Repeše stala, dok su Vukovi s visokim postotkm šuta izvana počeli graditi prednost. I do 12. minute došli na 23:14. U tom razdoblju je šest poena ubacio Darko Planinić, a preostala tri u seriji su bila djelo Šarića (trica), koji je i u nedjelju - bilo je to jasno vrlo rano - igrao veliku utakmicu.

Cedevita nije izgledala dobro, Repeša je pokušavao sve, no, zona mu je nešto donijela samo u prvoj četvrtini. Iako obrana nije bila ključni problem. Cibona je "zavezala" protivnika istom taktikom kao u polufinalu. Reket je stalno bio pun, a Cedevita nije mogla "ni kupiti" tricu. A na drugoj strani je Marin Rozić pogodio jednu za 28:21, a potom u završnici poluvremena još jednu za 34:23, do tog trenutka najvećih +11. Što je prije odmora tricom sa sirenom ipak malo ublažio Ante Delaš...

Ništa se nije promijenilo ni u trećoj četvrtini. Dapače. Dario Šarić je i dalje dominirao, pogodio je tricu za 39:30, a vrlo skoro je Cibona opet došla do dvoznamenkaste prednosti. Tricu za +12 je u 26. minuti pogodio Ivan Siriščević, do kraja treće četvrtine naraslo je to i na 13, a kad je Šarić u 33. minuti stavio još jednu tricu, na semaforu je zasvijetlilo 55:39.

Tih +16 bilo je i nešto više od šest minuta prije kraja (57:41), a tračak nade za Cedevitu se ukazao s dvije uzastopne trice Gorana Sutona. Međutim, Cibona se brzo stabilizirala, Šarić je u 36. minuti pogodio novu tricu, a priču je zaključio Davor Kus ubačajem iza linije 6,75 na isteku napada za 63:47. Na tri minute prije kraja slavlje malobrojnih navijača Cibone u BG-Areni je moglo početi.


CIBONA - CEDEVITA 72-59

sportske.jutarnji.hr