FOTO  Blaženka Rezo: Zrinjski i Mostar ne može ništa zamijeniti

Blaženka Rezo, ŽKK Zrinjski 2010
...a životni put odveo ju je u Zagreb gdje je pristupila Trešnjevci.

Kao prvo da li ti nedostaju Zrinjski i Mostar?

-Iako sam otišla u neki novi grad, svoj rodni grad i klub nosim u srcu i koliko god otrcano zvučalo, ne može ih ništa zamijeniti.

Kako je došlo do toga da odeš u Trešnjevku?

- Jednostavno je bilo ako ću studirat nastavit ću se bavit s onim što volim. Tako da je Trešnjevka bila prvi klub koji me prihvatio i pružio mi šansu da se dokažem , a sada je na meni da je iskoristim.

Možeš li malo usporediti Zrinjski sa tvojim novim klubom?

- Po opisu treninga ne razlikuju se puno. Ja sam imala jednu trenericu koja je sama odrađivala cijeli trening i koja to još radi, a ovdje imamo kondicijskog trenera koji je zadužen za zagrijavanje ekipe na početku treninga, pa tek onda dolazi trener i pomoćni trener koji odrađuju trening.

Pratiš li rezultate Zrinjskog i kako komentiraš igru svojih dojučerašnjih suigračica?

- Pratim zahaljujući njima. Najdraže mi je kad mi jave kako su dobro odigrale i pošalju neku sliku punu sreće i toplih pozdrava kao da sam još sa njima. Mislim da je novo ruho dobro došlo Zrinjskom, dolaskom novih igračica vjerujem da se povećao intezitet i želja za radom i mlađih igračica ne samo starijih. Tako da će bit ovo dobra godina za Plemkinje.

Kakvi su ti planovi za budućnost što se tiče košarke?

-Do prije nekoliko godina sam željela da se bavim čitav život košarkom, da igram i u Americi, svašta sam sanjala haha. Ali život te odvede nekim svojim putem tako da sad mislim da ću igrat košarku dok budem studirala i dok bude u meni elana i želje i kad više ne budem mogla igrati, imam želju da osnujem školu košarke za najmlađe i širit ono što su mene naučili trenerica Nikolina Pandza i Jovo Kurilić od samog početka te prenijet ljubav koju sam ja dobila od njih.

Hoćeš li se jednoga dana vratiti u svoj Zrinjski?

-Pa da me sad pitate nekad u skorije vrijeme vjerovatno bi rekla ma neka ga nek se odmori malo od mene. Ali kad budem stara "dama" haha možda neku veteransku selekciju napravimo, zašto ne?

Toliko od Blaženke za sada, a danas na našem portalu pročitajte što o Blaženki kaže njena trenerica Nikolina Pandža.

HERCEGOVINA.info