FOTO  Ali Demić: Ovo je početak jedne lijepe košarkaske priče u Mostaru

Zrinjski-Kakanj
Ali je rođeno borac za koga nema izgubljene lopte, i biti će jedan od aduta trenera Vlašića za predstojeći meč sa Bosnom.

Evo što je Ali rekao pred tu važnu utakmicu za naš portal HERCEGOVINA.info:

Za početak možeš li nam prokomentirati igru Zrinjskog u ovoj sezoni?

Pa što se tiče igre našeg kluba za ovu sezonu mogu samo reći da je na jednom zavidnom nivou. Od samog početka se stvara jedna lijepa i kvalitetna priča na kojoj radimo i pružamo svoj maksimum i dobru igru.

Da li si zadovoljan igrom ekipe, ali i svojim igrama?

Što se tiče same igre mogu slobodno reći da smo doživjeli ogroman napredak i imamo ekipu koja svojim igračkim kvalitetama zadovoljava fizičke, ali i tehničke zadatke koje smo podigli na dosta veći nivo. To slobodno mogu reći i za svoju igru jer vidim veliki napredak i konstantu pružanja dobrih partija što je meni kao igraču dodatni motiv.

Zrinjski odavno nije bio u ovako dobroj situaciji. Tko je po tebi najzaslužniji za tu činjenicu?

Ko je najzaslužniji ne može se točno reći, ali sigurno na prvom mjestu je naš rad zajedno sa strukom na čelu sa Hrvojem Vlašićem koji nam je igru podigao na jedan puno veći nivo. Igrački tu su naši najiskusniji igrači Vedran Princ i Ljubo Šamadan koji nam daju sigurnost i neki čelicni okvir u smislu igre.
Tu je naravno  i Draško Knežević koji igra odlično i unosi dodatni vid energije i agresije.

Koliki je hendikep to što ekipa muku muči sa terminima za treniranje?

Kao što ste rekli uvjeti za treniranje nisu na najboljem nivou,. Fali nam dodatnih sati treniranja, ali ne bih puno o tome jer to shvatamo kao jedan izazov koji do sada nekako uspijevamo prevazići.

Slijedi utakmica sa Bosnom. Igrao si za Bosnu, pa možeš li nam najaviti tu utakmicu?

Što se tiče utakmice u subotu sa Bosnom, to je borba za 1.mjesto i mislim da ne treba puno  pričati o kvaliteti te utakmice. Važna stvar je ta da mi nemamo nekih zdravstvenih problema. Bosna ima jako dobar sastav sa puno iskusnih igrača, ali mislim da oni dolaze na utakmicu sa puno većim strahom. Oko tehničkih stvari ne bih pričao jer najvažniji faktor će da bude motiv i agresija. Naravno gledam na to u pozitivnom smjeru.

Svi igrači sa kojima smo razgovarali misle da ovaj Zrinjski može puno. Dijeliš li ti to mišljenje?

Zrinjski u kakvom je stanju trenutno sigurno  može puno, a to je sami vrh BH košarke. Veoma sam optimističanm  a i cijela ekipa je mnogo motivirana jer nas očekuje još mnogo posla i mislim da je ovo početak jedne lijepe košarkaske priče u Mostaru.

Evo za kraj poziv i poruka navijačima za utakmicu sa Bosnom.

Za kraj imam želju da povzem sve navijace Zrinjskog i ljubitelje košarke da u što većem broju dođu  u subotu da zajedno pokušamo napraviti nešto što jako dugo u Mostaru nije bilo i mislim da je to ovom gradu potrebno.

HERCEGOVINA.info