FOTO  Uspješan nastup SKK Neretva na Kupu Jadrana

SKK Neretva, karate, Split

 U Splitu su karate klubovi Jadran i Sokol u nedjelju 29. ožujka organizirali Kup Jadrana. Turnir se održao u Velikoj dvorani sportskog centra Gripe. Kup Jadrana jedan je od najstarijih karate turnira u Hrvatskoj.

Nastupilo je 1092 karataša svih uzrasnih kategorija. Natjecatelji SKK "Neretva" su ostvarili dobre rezultate osvojivši četiri zlatne, četiri srebrne i jednu brončanu medalju.

U seniorskoj konkurenciji Mateo Ćavar je u kategoriji -84 kg osvojio zlatnu medalju, kao i Delfina Tadić u konkurenciji seniorki do 61 kg. Zapažen rezultat postigao je Veselko Brkić. U svom premijernom nastupu u seniorskoj konkurenciji osvojio je srebrnu medalju u kategoriji do 75 kg. Robin Medić u kategoriji seniorki do 68 kg, također osvaja srebrno odličje, a u istoj kategoriji Matea Miličević brončano odličje.

U juniorskoj konkurenciji Marin Brkić osvojio je zlatnu medalju u kategoriji do 68 kg, kao i Matea Noah Medić u kategoriji juniorki do 59 kg. Katarina Sušac osvojila je srebrno odličje u konkurenciji juniorki do 48 kg.

U kadetskoj konkurenciji Iris Ćorić osvojila je srebro. S obzirom da je samo dio natjecatelja SKK "Neretva" nastupio na natjecanju ovo je izvrstan rezultat. Natjecatelje je na natjecanju podržavao i bodrio njihov trener Miroslav Klepić.