FOTO/VIDEO  Mostar u subotu središte judo svijeta

borsa open
Po riječima predsjednik Organizacijskog odbora turnira Franje Zadre, na prvom izdanju "Borsa Opena" 2009. godine natjecalo se oko 300 sportaša, a u međuvremenu turnir je izrastao u prepoznatljiv sportski događaj s kojim se po masovnosti i kvaliteti malo drugih sportskih događaja u Bosni i Hercegovini može mjeriti.

Dodao je kako je ove godine napravljen još jedan iskorak u organizacije pa je tako nabavljen digitalni sustav za vođenje turnira te su sva borilišta pokrivena video kamerama, što će omogućiti sucima video provjeru tijekom samih borbi.

- U Europi se godišnje organizira oko 4000 međunarodnih judo turnira, a naš turnir svakako spada među pet najjačih - kazao je Zadro.

Borbe najmlađih uzrasta počinju u subotu ujutro u sportskoj dvorani na Bijelom Brijegu, a svečano otvaranje turnira planirano je u 12 sati, nakon čega se nastavljaju borbe po kategorijama. Završne borbe u kategorijama za najstarije judaše i judašice, koji bi trebale biti i najzanimljivije, očekuju se u večernjim satima.

Voditelj odjela za komunikaciju s inozemnim klubovima Tomislav Vučić i voditelj odjela za tehničku podršku Darko Zelenika zahvalili su svima koji su pomogli u organizaciji turnira, prije svega Gradu Mostaru i Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

Vučić je istaknuo kako je organizacija bila iznimno zahtjevna, a s obzirom na sportsku infrastrukturu koju trenutno Mostar posjeduje dosegnut je maksimum.

- U dvorani na Bijelom Brijegu imamo 700-800 sjedećih mjesta, a natjecatelja je više od tisuću. Kad dodamo trenere, suce, gledatelje, imamo problema smjesti sve njih u dvoranu - kazao je Vučić.

Po njegovim riječima, sljedeći korak bio bi dovođenje Europskog kupa u Mostar, ali to će biti moguće tek kada i ako Mostar dobije novi sportsku dvoranu.