Marin Brkić: Jednostavno, bio je to moj dan!

SKK Neretva, Marin Brkić, Marin Brkić, karate, doček
...svečano je dočekan u srijedu uvečer u O.Š. Petra Bakule u Mostaru. Veliki broj građana došao je na svečanost kako bi čestitali mladom karatašu na velikom uspjehu.

Teške borbe

U svih šest borbi u kojima je sudjelovao je odnio pobjedu. „Bile su to teške borbe. Neke stvari su se posložile. Trener Miroslav Klepić mi je savjetima puno pomogao. Borio sam se s najboljim karatašima iz svake pojedine zemlje. Jednostavno bio je to moj dan", kazao je Brkić. Njegovi protivnici su predstavljali Austriju, Kosovo, Italiju, Hrvatsku, Češku i Ukrajinu.

„Za uspjeh u karateu, kao i u svakom sportu, treba imati ipak malo talenta kojemu se mora pridodati veliki rad s dobrim trenerima, ali uz ostale materijalne uvjete bez kojih nema vrhunskih uspjeha. Zahvaljujući prije svega roditeljima i klubu, imao sam odgovarajuće uvjete za napredak i razvoj. Sigurno da bi bez mnogo znoja, krvi i odricanja bio daleko od bilo kakvog pobjedničkog postolja na turnirima", kazao je Marin i otkrio pozadinu truda svakog svoga sportskog dostignuća. Uz najnoviju medalju najveći Marinov uspjeh je osvajanje europskog trona 2013. u Turskoj i titula prvaka Balkana 2015. godine.

Sportska obitelj

Na Europskom prvenstvu u Cipru je sudjelovalo više od 1 000 mladih karataša i karatašica iz 44 zemlje, a Bosnu i Hercegovinu je predstavljalo 28 natjecatelja. Marin se trenutno priprema za Svjetski kup u karateu koji će se održati u lipnju u Umagu. On je inače prvi junior koji je donio zlatnu medalju u Hercegovinu i Sveučilišni karate klub „Neretva" Mostar.

„Planiram ostvarivati dobre rezultate i u buduće. Sada prelazim u težu kategoriju seniora do 21. godine. Radujem se novim izazovima koji su ispred mene. Kao i do sada, nastaviti ću davati sve od sebe", poručio je Marin.

Njegov brat Veselko je također član SKK „Neretva" Mostar. I mlađa sestra Stela je krenula stopama svoje braće. Rijetko se dogodi da na svakom pojedinom turniru na kojemu sudjeluju barem jedno od njih troje kući ne donesu po neku medalju. „Veliku potporu imam od obitelji. Bez njih bi teško mogao ostvariti sve što sam napravio do sada", kazao je Marin.

Dnevni list