Jure Čuvalo (Georg Chuvalo) jučer u Sarajevu, danas u Ljubuškom

George Chuvalo, George Chuvalo, George Chuvalo, spomenik, Ljubuški, Jure Čuvalo
Najveće živuće legende svjetskog boksa Muhammad Ali, Joe Fraizer i George Foreman, ljudi koji su ispisali najslavnije stranice povijesti toga sporta. Glavni događaj sutra u BiH jest otvaranje spomenika Juri Čuvalu (George Chuvalo), slavnom kanadskom Hrvatu koji potječe iz Hercegovine.

Spomenik u prirodnoj veličini bit će postavljen u Ljubuškom, a čast našem boksaču, koji je poznat i po tome da nikada u karijeri nije „pao"u ringu.

Dočeku su nazočili rodbina velikana boksačkog ringa iz Proboja, predstavnici takwando saveza BIH, na čelu sa predsjednikom Antom Šimovićem, predsjednik Medicinske komisije pri takwando savezu prof. dr. Faris Gavran Kapetanovic, Članovi Udruženja - udruge ljubušaka u Sarajevu, sve TV ekipe iz Sarajeva, novinari tiskovina koji izlaze u BIH i HR, te brojni građani Sarajeva i Ljubuškog (op.u.).

Održana je konferencija za tisak u dvorani za doček celebrity gostiju.

Jure Chuvalo istakao da je izgubio suprugu i tri sina i da je glavni krivac tome - droga.Također je rekao, da je najbolji boksač na svijetu Muhammed Ali, koji je imao brzinu nogu i glave, mada nije imao jak udarac.

Za sebe kaže da je imao kratak vrat i da je to bila njegova prednost i glavu od "hercegovačkog kamena".

Za otvaranje spomenika u Ljubuškom Chuvalo je rekao da je oduševljen ljubavlju svojih zemljaka i da ce tako živjeti i kada fizički umre.

Predsjednik upravnog odbora - udruge ljubušaka u Sarajevu g. ing. Mahić Ahmet je uručio prigodan poklon g.Chuvalu (ibrik), a član upravnog odbora Udruženja- udruge g. Zlatan Hadžalićje uručio je iskaznicu počasnog člana naše udruge.

Danas je svečano otvaranje spomenika u Ljubuškom

Kemal Mahić | ljubusaci.com | ljubuski-online