Judo klub Borsa uspješna u Italiji, Albaniji i Hrvatskoj

judo klub borsa
Članovi Borse nastupali su u Italiji na "Citta di Treviso", u Albaniji na kupu Majke Tereze, na Kupu Makarske u susjednoj nam Hrvatskoj, te je član Judo kluba "Borsa " Petar Zadro pozvan od Judo kluba "Dalmacija Cement" iz Kaštel Sućurca nastupao za njih u Hrvatskoj judo ligi, i to u 2. kolu održanom u Splitu, a odradio je 4 borbe i zabilježio 4 pobjede.

"Citta di Treviso"

Tradicionalno natjecanje u Italiji okupilo je oko 600 natjecatelja iz više od 70 judo klubova, a iz redova Borse osvojene su 2 medalje i to one najsjajnije. Zlatna odličja u svojim kategorijama osvojili su Petar Zadro i Josipa Brvenik.

"Kup Majke Tereze"

U organizaciji Judo kluba Akademi iz Skadra, i ove je godine održan međunarodni judo turnir u spomen Majke Tereze. Natjecanje okupilo uzvanike iz Crne Gore, Srbije, Bugarske, Kosova, BiH i Albanije. Na ovom natjecanju nastupilo je 6 natjecatelja Borsinog podmlatka, te su se svi izborili za pobjednički tron.

Zlato: Ana Bošnjak.
Srebro: Luka Vučić i Tvrtko Slokar.
Bronza: Ante Soldo, Nika Miličević i Petar Jovanović.

"Kup Makarske"

Natjecanje u Makarskoj okupilo je 464 natjecatelja iz 4 države i 30 klubova, a osvajači medalja iz JK Borsa na ovom natjecanju su:
Srebro: Tvrtko Slokar.
Bronza: Nika Miličević i Petar Jovanović.

Treneri i natjecatelji spojili su ugodno s korisnim te su uz dobro odrađena natjecanja iskoristili prigodu i za turističke obilaske gradova u kojima su se natjecanja odvijala.

Može se reći da je Judo klub "Borsa" je zasigurno ostavio trag kada je u pitanju 2016. godina bosanskohercegovačkog sporta. Osim što su članovi Borse osvajali medalje na Europskim kupovima, Sveučilišnom prvenstvu Europe, Balkanskim prvenstvima, Međunarodnim natjecanjima, te u pojedinim uzrastima bili najbolji na prvenstvu BiH kao šlag na kraju uspješne godine zasigurno je grandiozni događaj koji je organiziran u okrilju Judo kluba "Borsa" pod nazivom Međunarodni judo turnir "Borsa Open". Spomenuti događaj na prostor BiH privukao je tisuće sudionika, trenera, roditelja, klupskog osoblja koji su u višednevnom vremenskom intervalu boravili na prostorima BiH, te se može reći da je Grad Mostar bio žarište sportskog ali i turističkog značaja.