FOTO  Judaši Hercegovca osvojili 5 pehara i 21 medalju ovaj vikend

Judo klub Hercegovac

Ukupno je osvojena 21 medalja i 4 ekipna pehara plus jedan pehar za najbolju natjecateljicu turnira.

KUP MAKARSKE

Judaši Hercegovca su u Makarskoj imali odličan turnir, osvojivši 18 medalja od čega najviše zlatnih (8), zatim srebrenih (6) a brončane 4 medalje. Muška i ženska ekipa djece do 10 godina bila je najbolja na cijelom natjecanju na kojem je inače sudjelovalo 500 djece iz 35 klubova iz BiH, Hrv, Kos i Alb.
„Posebno nam je drago što je naš klub uvjerljivo slavio u kategoriji U10, i u muškoj i u ženskoj kategoriji. To je bila ujedno i najbrojnija uzrasna kategorija ovog natjecanja, a druga najbrojnija muška težinska kategorija turnira (U10-38kg) dala je klupsko finale (Đinkić-Vrljić). Najbrojnija ženska kategorija turnira (-32, U10) je otišla u ruke naše Lane Čović Stanić te je ona bila najbolja ženska natjecateljica turnira. Velike čestitke našoj ekipi a posebno U10 dječacima i djevojčicama što po ko zna koji put dokazuju kvalitetu. Posebno nam je drago radi atraktivne tehnike kojima su naši borci pobjeđivali", poručili su iz Hercegovca.
Osvajači medalja:
Zlata: Niko Novak, Mario Novak, Ivano Đinkić, Ivan Miličević, Nera Prce, Gabriela Raič, Lana Čović- Stanić, Nina Grubišić- Čabo (svi su U10)
Srebra: Rino Vrljić (klupsko finale), Nika Zovko (klupsko finale), Andrea Lončar, Danica Jurić, Ljiljana Džeba, Ina Ravlić
Bronce: Luka Bubalo, Bojan Gačić, Lana Gačić, David Senkić

DJEČJA MALA OLIMPIJADA NA OTOKU BRAČU
„Ovaj vikend naš klub imao je osim judo natjecanja u Makarskoj jedno novo iskustvo i natjecanje. Naime skupa sa Univerzalnom sportskom školom "Sport Talent" iz Mostara smo se natjecali na dječjoj Olimpijadi na Bolu, i iako brojčano nadjačani donijeli u Mostar drugo ekipno mjesto u ukupnom plasmanu. Iz Hercegovca medalje su osvojili Bojan Gačić, Nina Grubišić Čabo i Ivano Đinkić. Osim novog natjecateljskog iskustva naši članovi su imali priliku obići otok Brač, te mnogi od njih su se po prvi puta imali priliku voziti trajektom. Jako nam je bitno pružati djeci nova iskustva, kako natjecateljska tako i životna. Inače Sportska Škola Sport Talent Mostar i naš judo klub uspješno surađuju već četvrtu sezonu za redom. Funkcioniramo na način da treneri Škole Sporta kroz testiranja i razne procjene djetetovih sposobnosti posebnim odabirom djecu šalju u naš klub jer su ih prepoznali kao potencijalne talente za borilački sport judo. Za sad se ovo pokazalo punim pogotkom jer smo ih sekcije „Sport Talent" dobili nekoliko zaista vrhunske djece. Za ovakav način i razvoj funkcioniranja najzaslužniji su naš glavni trener Marko Zrimšek i voditelj škole sporta Mario Glibić. Ovom prilikom se zahvaljujemo „Sport Talentu" za odličnu dugogodišnju suradnju i jer su nas prepoznali kao judo klub u kojemu se najkvalitetnije radi u našemu gradu, dodao je Mile Brkić, jedan od trenera Hercegovca.