FOTO  JK Neretva: Korina Džidić bez ijednog poraza na Borsa Open-u 2016

judo klub neretva
Na turniru je nastupilo oko 120 klubova sa preko 1200 natjecatelja. Konkurencija je bila mnogo jaka, tako da je ovo bio pravi ispit za sve naše natjecatelje.

JK Neretva je ukupno osvojila 4 medalje, od toga 1 zlatna i 3 brončane. Najblistavija članica Neretve ovaj put bila je Korina Džidić, uzrast djevojčica do 34 kg. Ona je sve svoje protivnice vrlo brzo dobijala, a najteža protivnica je čekala u finalu. Riječ je o fantastičnoj Bjeloruskinji koja je čak i starija godinu dana od mostarske predstavnice. Ali vjerujući svojoj članici, trener Ćeško je dao par savjeta te je predstavnica Bjelorusije vrlo brzo završila kao gubitnica na svo oduševljenje prijatelja iz kluba, roditelja, publike i naravno ml.trenera, Ante Galića.

Pored zlatne medalje Korina Džidić je proglašena za najbolju djevojčicu turnirate tako osvojila i zasluženi pehar.

Brončanim medaljama su se okitili Martina Rogić, djevojčica do 44 kg, zatim Domagoj Pušić, st.pionir do 42 kg i kadet David Pušić do 60 kg. Oni su imali samo jedan poraz, što ih je automatski izbacilo iz daljnje borbe za prvo mjesto. Svi oni su nakon toga jednog poraza imali po još nekoliko borbi koje su naravno sve završile u korist mostarskih galebova.

Mora se istaknuti nastup Davida Pušića, kadeta do 60 kg koji je prvu borbu izgubio od predstavnika Bjelorusije (možemo slobodno reći i na pogrešnu procjenu suca), zatim je imao 5 borbi sa predstavnicima, Hrvatske, V.Britanije, Moldavije, Srbije..koje je kako se i očekivalo pobijedio sa najvišim mogućim bodovima, Ipponima.

Peta mjesta su osvojili; Josip Previšić, Petra Tole i Karlo Previšić (2 pobjede i 2 poraza).