FOTO  JK ‘Neretva’: 3 medalje i 2 pehara iz Austrije

judo klub neretva
Ĉlanovi „Neretve" su osvojili ukupno 3 medalje, 2 pehara i 2 peta mjesta. Najbolji natjecatelj turnira proglašen je Karlo Križanac (U12) u kategoriji do 50 kg pobijedivši sve svoje protivnike sa najvećim brojem bodova. U prvom kolu za protivnika je imao Tomsa Vojtech (JC Prague), zatim u drugom kolu svladao Marku Artelsmair (Judo UNION Kirchham), a u finalnoj borbi vrlo brzo pobjeđuje protivnika iz Zagreba te tako postao prvak u toj kategoriji i zasluženo osvojio zlatnu medalju i pehar.

Drugi predstavnik Samuel Matijević (U16) u kategoriji do 81 kg je također bio sjajan. Za ulazak u finale pobjeđuje sjajnog Maksimilian Baumgartner (JC VB Kufstein). U finalu gubi na osae komi od Dominik Probst i tako osvaja srebrenu medalju.

Srđan Ajvaz (U16) u kategoriji do 66 kg, ovaj put nije bio na zavidnom nivou, naime imao je ĉetiri borbe a imao je poloviĉan uĉinak. U prvom kolu gubi od predstavnika Marin Vujić (JK Solin), potom je dobio Florian Maier-a (JT Salzkammergut). Zatim dobiva treću borbu, Fabian Ernst-a (UNION Raika Osttirol). I na kraju gubi od drugog predstavnika JK Solin, Augustina Markovića na yuko. Sa dvije pobjede i dva poraza osvaja bronĉanu medalju.

Ostala dva predstavnika „Neretve" osvojila su peto mjesto, a to su Mate Smiljanić (U14) do 34 kg i Irfan Ĉamo (U16) do 55 kg. Trener Ćeško vjeruje da će iduće godine rezultati biti ipak bolji i u skladu s uloženim naporima na treninzima. Ĉestitke svima!

Sljedeći vikend smo u Bihaću („Kup Una 2015")