Damir Beljo o povijesnom meču Tyson je uspio u svojoj taktici i ponizio Vladimira Klitschka

Beljo
Sa rasponom ruku od 216 centimetara i sa 206 centimetara visine, te sa agrešivnošću nametnuo se kao protivnik koji će unijeti strah i Vladimiru Klitschku čiji je raspon ruku manji (206), kao i visina (198 cm). Na kraju sudci su bile jednoglasne i odlučile u Furyjevu korist (116-111, 115-112, 115-112).

Svoje viđenje ovog povijesnog meča dao je i Damir Beljo, najbolji bh,. profesionalni bokser i europski prvak u kruzer kategoriji po WBO verziji.

"Znao sam da Klitscho neće imati rutinski meč i pretpostavljao sam da meč neće biti neka poslastica za publiku. Tyson Fury je uspio u svojoj taktici, koja nije samo bila ona koja se odnosila na udarce nego nešto što smo viđali kod legendarnog Muhammada Alija, brbljanje i ponižavanje u neku ruku velikog šampiona i sve to je dovelo do tog da smo dobili novog šampiona u teškoj kategoriji. Tyson je zasluženo je pobijedio, kontrolirao je meč i nije dao Klitschku priliku da pokaže koliko zna. Jedna velika era u boksu je završena. Nadam se da će sad teška kategorija postati zanimljivija i da ćemo u budućnosti gledati mnogo bolji i atraktivniji boks", rekao je Damir Beljo.