Aleksandra Samardžić peta na Svjetskom prvenstvu u Miamiu (USA)

Aleksandra Samardžić

... ostalo bez medalje. Aleksandra je bila na korak do medalje, ali upravo taj korak ispred nje bila je, predstavnica Francuske Eva Marie Gahie koja je u borbi za brončanu medalju pružila odličnu borbu i svladala našu predstavnicu koja je na kraju zauzela odlično peto mjesto, javlja portal Ju-do.info.

U prvom kolu Aleksandra je bila bolja od svoje imenjakinje iz Italije Alessandre Prosdocimo. U narednom kolu Aleksandra je pobijedila predstavnicu Austrije Michaelu Polleres, da bi u narednoj borbi od naše predstavnice bila bolja Francuskinja Melissa Heleine koja je na kraju zauzela treće mjesto i brončanu medalju, jer je u borbi za finale bila slabija od predstavnice Hrvatske Barbare Matić.

U repesaž borbama Aleksandra je u prvoj borbi pobijedila predstavnicu Nizozemske Sanne Van Dijke, da bi u borbi za treće mjesto ponovni nastupila protiv članice reprezentacije Francuske, ali ovaj put protiv Eve Marie Gahie. Eva je pružila odličnu borbu i više nego zasluženo slavila protiv naše predstavnice koja je na kraju sa tri pobjede i dva poraza zauzela visoko peto mjesto.

Na borilište posljednjeg dana natjecanja nastupiti će još jedan reprezentativac Bosne i Hercegovine, Harun Sadiković u kategoriji +100 kg.