Ajvaz bez premca na Salona Open

judo klub neretva, solin

Na turniru je nastupilo 642 natjecatelja iz 54 kluba. Zemlje učesnice ovogodišnjeg turnira bile su, AUT, SLO, BiH, CZE, HUN, MNE, SRB i domaćin CRO.
Mlađi trener JK "Neretve", Ante Galić poveo je na turnir 7 natjecatelja, a osvojeno je ukupno 6 medalja, što je izuzetan rezultat obzirom na žestoku konkurenciju u svim dobnim uzrastima. Osvojena je 1 zlatna, 1 srebrena i 4 brončane medalje.
Najboljim se ovaj put pokazao naš Srđan Ajvaz (U16) u kategoriji do 81 kg, gdje je jednostavno pomeo svoju konkurenciju. Prvu borbu je imao protiv Kristović Stjepana (CRO) gdje sa lakoćom pobjeđuje na čisti IPPON. U drugoj borbi ga dočekuje, Vida Gergo (HUN) inače ovogodišnji prvak Mađarske koje Ajvaz pobjeđuje u drugoj minuti na najviše bodove. I na kraju dolazi do finala protiv veoma nezgodnog Benjamina Hasanovića (BiH), ali ovaj put naš predstavnik je bio puno bolji i zasluženo osvaja najsjajniju medalju. Ajvaz se okušao i u starijem uzrastu (U18) u istoj kategoriji i tu također imao 3 sjajne pobaojede i samo jedan poraz. Uz malo sportske sreće mogao je i tu osvojiti zlatnu medalju, al ovaj put morao se zadovoljiti brončanom medaljom.

Naš drugi predstavnik, Stjepan Salmanić (U12) u kategoriji do 42 kg osvaja srebrenu medalju u izuzetno jakoj kategoriji sa preko 24 natjecatelja. Salmanićeva kategorija je inače do 38 kg, ali zbog viška 500 gr. morao je preći u kategoriju do 42 kg gdje se opet jako dobro snašao. Redom su gubili, Dabo Vedran (CRO), zatim Zadro Dominik (CRO), Gioć Mislav (CRO), a u finalu gubi na zlatni bod od Rozga Brune (CRO).

Brončanim medaljam ovaj put morali su se zadovoljiti Viktorija Džidić (U10) do 44 kg, Petra Tole (U12) do 44 kg i Hrvoje Knezović (U12) do 55 kg. Oni su imali samo po jedan poraz u prvoj borbi gdje su izgubili šansu za bolju poziciju.
Peto mjesto zauzeli su Lana Tole (U10) do 25 kg i Ivan Jurić (SEN) do 73 kg. A u ukupnom poretku sa samo 7 natjecatelja smo bili 23 ekipa po redu od 54 kluba.
Drugi dio ekipe „Neretve" se trenutno nalazi u Kikindi (SRB) pod vodstvom trenera Ćeške gdje klub i reprezentaciju BiH predstavljaju na Balkanskom prvenstvu Vesna Vukoja i Samuel Matijević. Također se nadamo dobri rezultatima i sa Balkanskog prvenstva gdje sudjeluje 9 zemalja, GRE, TUR, ALB, SRB, MKD, BiH, MNE, ROU, BUL.