Na internetu procurile fotografije gole Jennifer Lawrence i još stotinjak drugih celebova!

Jennifer Lawrence, slavne osobe, fotografije
Informacije o ovim fotografijama prvi su se puta pojavile na 4chanu gdje se jedan od korisnika pohvalio fotografijama Jennifer Lawrence, Rihanne, Kim Kardashian, Ariane Grande i Avril Lavigne dodavši da ima još eksplicitnih fotografija.

Među fotografijama dominiraju one Jennifer Lawrence koje su se munjevito proširile internetom. Iako je 4chan brzo uklonio spornu objavu, ostala je lista svih celebova koji su postali žrtve hakera.

Neke su glumice i pjevačice potvrdile autentičnost fotografija dok su druge dale do znanja kako je riječ o lažnjacima, a glasnogovornik J. Law rekao je kako je riječ o očitom kršenju zakona te da su već stupili u kontakt s vlastima koje će kontaktirati sve one koji su fotografije ukrali ili objavili.

Haker je do fotografija navodno došao preko iCloud računa, ali to još nije potvrđeno.

Bloger Perez Hilton objavio je cenzurirane i necenzurirane fotografije na svom blogu, ali naknadno ih je maknuo objasnivši razloge na svom računu na Twitteru: "Reagirao sam u žurbi samo da objavim vijest i nisam dobro razmislio o svemu. Žao mi je", a kasnije je dodao: "Nakon pomnog razmišljanja o onom što sam učinio, ne osjećam se ugodno ni zbog cenzuriranih fotografija. Mičem ih".

Ovo je jedan od najvećih skandala ovog tipa, a budu li uhvaćeni, hakeru ili hakerima prijeti ozbiljna zatvorska kazna. Podsjetimo, Christopher Chaney koji je priznao krivnju za objavu fotografija Christine Aguilere, Mile Kunis i Scarlett Johansson, trenutno je na odsluženju desetogodišnje zatvorske kazne.

Izvor: index.hr