FOTO  HERCEGOVINA.info završila posjet gradu ljubavi Parizu

Pariz, Eiffelov toranj, Champs-Elysées, katedrala Notre-Dame
Pariz je intelektualno, boemsko i studentsko središte uvijek vrvi ljudima, prepuno je dobrih (i loših restorana), suvenirnica, to je mjesto gdje se nalazi i Pantheon (u kojem su pokopane mnoge slavne ličnosti), a Mouffetard ulica (napravljena u rimsko doba) - doslovce je okrenuta prema Rimu.

Pariz je najveći i glavni grad Francuske te jedna od vodećih svjetskih metropola. Kulturni je, politički, industrijski i trgovački centar Francuske, koji ima izrazit utjecaj ne samo na širem području Europe, nego i u cijelom svijetu. Prijestolnica je kulinarstva i svjetske mode, pri čemu propisuje modne trendove, središte je umjetnosti, znanosti i obrazovanja. Često ga nazivaju Gradom svjetla, što potvrđuju njegovi sjajni široki bulevari i avenije te trgovi, ali i to što je među prvima dobio uličnu rasvjetu. Simboli grada - Eiffelov toranj, gotička katedrala Notre Dame, muzejski kompleks Louvre i kabare Moulin Rouge, uz njegove brojne druge znamenitosti, svrstavaju ga u najposjećenija svjetska turistička odredišta.

Znamenitosti
Eiffelov toranj, Slavoluk pobjede, gotička katedrala Notre-Dame, Louvre, avenija Champs-Elysées, trg Place de la Concorde s obeliskom iz Luksora, klasicistička Kraljevska palača, Palais Bourbon (parlament), Hôtel de Ville (sjedište pariškoga gradonačelnika i gradske uprave), Dôme des Invalides (Vojni muzej i Napoleonov grob), bivši zatvor Conciergerie, Palača Chaillot na trgu Trocaderó, Place Vendôme, most Pont Neuf, most Alexandra III, Bazilika Sacré Coeur na brdu Montmartre, crkva sv. Magdalene, crkva Sainte-Chapelle, Pantheon, dva kipa slobode na otoku Île des Cygnes na rijeci Seinei i u parku Luxembourg, vrtovi Tuileries, Elizejska palača itd., poslovna četvrt La Défense s najvišim neboderima u Parizu i s modernim slavolukom pobjede La Grande Arche, Latinska četvrt i Sorbonne, kabare Moulin Rouge na Pigalleu....

Sva ova mjesta nismo uspjeli posjetiti ali nadamo se da ćete putem naše foto-galerije osjetiti barem djelić svega onog što je ekipa HERCEGOVINA.info uspjela vidjeti i zabilježiti .