7 SOS savjeta koji će vam olakšati kišno vjenčanje

savjeti, kiša, vjenčanje, vjenčanje, brak, žene

1. Razgovarajte sa svojim fotografom

Dogovorite se unaprijed da u slučaju kiše odradite dva fotografiranja na otvorenom, jedno nekoliko sati prije vjenčanja i drugo nakon njega jer kiša u međuvremenu može prestati ili znatno oslabiti. Provjerite barata li vaš fotograf s tehnikama koje će mu pomoči da napravi savršene fotografije na kiši i zamolite ga da vam pokaže neke primjere fotografija mladenaca koje je napravio tijekom oblačnog i kišnog dana.

2. Na vrijeme nabavite kišobrane

Posavjetujte se sa fotografom koja je boja kišobrana najprikladnije za fotografiranje tijekom kišnog dana. Bijeli se mogu se stopiti s oblačnom pozadinom pa zbog toga treba pripaziti na taj detalj. Na vrijeme nabavite dva kišobrana za sebe i mladoženju.

Tako vam se neće dogoditi da na fotografijama završite sa svojim starim potrganim kišobranom koji na sebi ima ogromni logo nekog brenda. Nitko na svom vjenčanju ne želi 'reklamirati' mesnu industriju ili gazirano piće. Pripazite na veličinu kišobrana, ako imate vjenčanicu s raskošnim donjim dijelom bit će vam potreban veliki model.

3. Razmislite o obući

Naravno da će svaka žena za svoje vjenčanje odabrati lijepe cipele, ali ako ćete dio fotografiranja odraditi na otvorenom bilo bi dobro da razmislite o alternativnoj obući kako ne biste uništili štikle ili salonke. Iako će ta ideja na prvu mnogima djelovati čudno, gumene čizme za kišu mogu biti sjajno rješenje za fotografiranje tijekom kišnog dana.

Danas možete lako nabaviti raznobojne preslatke čizme koje mogu izgledati sjajno i simpatično na setu fotografija koje ćete raditi na otvorenom. Osjećat ćete se ugodnije ako znate da možete mirno gaziti po travi ili drugim površinama na koje ne biste mogli zakoračiti u štiklama, a na kojima mogu nastati lijepe i zanimljive fotografije.

4. Odaberite vodootpornu šminku

Ako je vani jako vlažno, vaša koža ne treba puno hidratantne kreme već samo lagani sloj. Neka vam šminkerica nakon čišćenja i hidratiziranja kože obavezno nanese primer koji će nježno izbrisati sve nesavršenosti na koži i osigurati savršeno prianjanje šminke.

Neka vam šminkerica obavezno nanosi vodootpornu šminku, pogotovo na oči, a raspitajte se i za dugotrajnija sjenila i rumenila koja podnose vlagu. Tijekom dana fiksirajte svoj make-up prozirnim puderom jer on upija višak masnoće i sjaja, a istovremeno ne dodaje novi sloj boje na lice.

5. Fiksirajte frizuru vodootpornim sredstvima

Velika količina vlage u zraku tijekom kišnog dana nemilosrdna je prema frizurama. Kovrče će se zbog nje opustiti, a izravnata kosa postati valovita. Zbog toga su najsigurnije frizure za kišna vjenčanja razne punđe. Međutim, ako ipak želite nositi raspuštenu kosu, neka ju vaš frizer fiksira vodootpornim gelom ili sprejem koji će joj pomoći da što dulje odbija vlagu.

6. Opremite se ručnicima

Prije vašeg fotografiranja kiša može prestati. Ako ćete se, između ostalog, fotografirati i na klupi, u svojoj blizini obavezno morate imati i par ručnika s kojima ćete obrisati klupu od kiše ili sjesti na njih kako ne biste smočili vjenčanicu i odijelo.

7. Opustite se

Ako kiša odluči pasti na vaš veliki dan, nemojte joj dopustiti da vam pokvari veselje jer ju nakon vjenčanja vjerojatno nećete ni pamtiti. U najboljem sjećanju će vam ostati trenutak kada ste vi i vaš partner jedno drugome obećali vječnu ljubav. Nemojte zaboraviti kako je u mnogim kulturama kiša na dan vjenčanja znak sreće. Opustite se, nabacite osmijeh i vjerujete svom fotografu koji će sigurno odraditi dobar posao.

Izvor:  zadovoljna.hr