Slavni koji su mijenjali imena i priče koje stoje iza tog čina

imena, slavne osobe, promjene
Glumica Laura Jeanne Reese Witherspoon maknula je svoja prva dva imena zbog skraćivanja. A 'Reese', je zapravo djevojačko prezime njene majke i tako je nastala Reese Witherspoon.

 

Nije s ovog svijeta

Poznat je kao Bruno Mars, ali pjevačevo puno ime i prezime je Peter Gene Hernandez. Nadimak Bruno je dobio kad je imao samo dvije godine. Nadimak mu je dao otac zbog sličnosti s legendarnim profesionalnim hrvačem Brunom Sammartinom. Bruno je sam dodao 'Mars' kako bi upotpunio svoje umjetničko ime. 'Puno djevojaka mi kaže da nisam s ovog svijeta, pa sam, kao, pretpostavio da sam s Marsa', izjavio je pjevač jednom prilikom.

I bi Lady Gaga!

Lady Gaga rođena je kao Stefani Joanne Angelina Germanotta. Postoji više verzija o tome kako je nastalo njeno umjetničko ime. Producent Rob Fusari tvrdi da je nastalo posljedicom krivog slovkanja. Glazbenica Wendy Starland tvrdi da je njeno umjetničko ime nastalo na marketinškom sastanku.

Carmen Electra od 1991. godine

Ime Tara Leigh Patrick nema 'iskricu' kao Carmen Electra. Model i bivša zvijezda popularne serije Baywatch promijenila je ime u Carmen Electra 1991. godine tijekom pokušaja da se okuša u glazbenoj karijeri.

Jeste li čuli za Marka Sinclaira?

Svi ga znamo kao Vin Diesela ali on je zapravo Mark Sinclair. Vin Diesel zvuči bolje za američke akcijske filmove zbog čega je glumac i promijenio ime. Ime je promijenio još dok je radio kao izbacivač u jednom noćnom klubu u New Yorku. 'Vin' je preuzet od 'Vincent', prezimena njegovog očuha. A 'Diesel' je njegov nadimak koji su mu nadjenuli prijatelji zbog njegove non-stop energije.

Bila jednom Joan Alexandra Molinsky

Rođena kao Joan Alexandra Molinsky, svoje je umjetničko ime Joan Rivers usvojila u pedesetima. Njezin agent Tony Rivers savjetovao joj je da promijeni ime. Sigurno je bio zadovoljan kad se slavna komičarka odlučila na njegovo prezime!

Jay Z, od 2013. godine bez crtice u imenu

Slavni američki reper Jay Z rođen je kao Shawn Corey Carter. Puno je toga povezano s njegovim umjetničkim imenom Jay Z. Dok je odrastao u četvrti Bed-Stuy u New Yorku, mladi je reper dobio nadimak Jazzy. Metro stanica u njegovom susjedstvu se zvala J/Z. Njegov glazbeni mentor bio je reper Jaz-O. Njihov odnos je postao lošiji nakon što je Jay Z započeo suradnju s Roc-A-Fella Records, a Jaz-O je odbio potpisati za njih. Jay Z i Jaz-O danas često vrijeđaju jedan drugog u pjesmama. 2013. godine Jay Z je uklonio crticu iz umjetničkog imena, možda da ga manje podsjeća na ime Jaz-O.

Su.B.|starfluff.com