FOTO/VIDEO  Predstavljamo Luminize

Luminize, spot, Marcela Oroši, Ženski bend Luminize, Luminize

Nedavno mi je prijatelj pustio pjesmu "Kill it with love" i pitao me: "Znaš li tko ovo pjeva?". Naravno, odgovor je bio negativan, iako mi je vokal zvučao jako poznato.

Kad mi se odlučio smilovati i pokazati spot, bilo mi je ipak puno jasnije. Ostao sam iznenađen i to jako pozitivno. Spot na nivou, zvuk, produkcija, zarazan ritam, riječi, ma sve jako svjetski. Ovo je pravi dokaz da i naši talent showovi (iako jako rijetko) mogu iznjedriti i nešto jako dobro. Doduše vlastitim zaslugama. Riječ je o grupi Luminize čiji je glavni vokal Marcela Oroši, nekadašnja finalistica showa Hrvatska traži zvijezdu. Grupa se tek probija na hrvatsko tržište, ali nizozemska publika ih dobro poznaje.

Cijela priča je počela je još prije 13 godina u glazbenoj školi u Crikvenici kada se među curama rodila želja i njihova misija "breaking the status quo" na pozornicama. Irena, Tea, Matilda i tada Martina, prijateljice iz glazbene škole, odlučile su se na sviranje rock glazbe i dokazati da to mogu jednako dobro kao i muški bendovi. Nastupale su kao cover bend Angels po cijeloj Hrvatskoj i šire. Iza njih je 400-tinjak nastupa od najmanjih do velikih barova i klubova, festivala, moto susreta, korporativnih događaja, dva summer toura "Masterpiece of Nature" te sudjelovanje na dvije Dore i jednomjesečna turneja po Australiji.

Prije tri godine dogodila se velika prekretnica za bend, dotadašnja pjevačica Martina odlučila je otići drugim putem te je u bend došla Matildina mlađa sestra Marcela, tada mnogima poznata kao finalistica showa Hrvatska traži zvijezdu. Njezin dolazak bendu je dao neku novu energiju i tada je započela priča Luminize.Većinom su izvodile strane covere i kada je došlo vrijeme za napraviti iskorak u autorski svijet glazbe, odlučile su se ne ograničiti samo na naše tržište. Album na engleskom jeziku se stoga podrazumijevao. Bilo je potrebno pronaći producenta iz inozemstva kojemu će se ta priča svidjeti. Dugogodišnji prijatelj spojio ih je s jednim od najboljih nizozemskih producenata Holgerom Schwedtom i njegovim produkcijskim timom iz Stargate Music artist development labela te je time došlo do preokreta u njihovoj karijeri. Na obostrano zadovoljstvo započeli su suradnju i rezultat su prva dva singla: Kill it with love i Get it back. Osim odlične produkcije, Holger je pronašao i tim stručnjaka koji je zaslužan za spotove.

Trenutno se najintenzivnije radi u Nizozemskoj, pa se tu osjeti i najveći feedback. Pjesma se vrti na radio postajama, a najviše očekivanja imaju od 10-ak festivala koji ih očekuju u narednim mjesecima.