FOTO/VIDEO  Nina Kraljić prošla je u finale Eurosonga

Nina Kraljić, eurosong, finale Eurosonga
Nina Kraljić s pjesmom »Lighthouse« prošla je u finale Eurosonga, najdugovječnijeg televizijskog glazbenog natjecanja i konačno razbila eurovizijski urok jer se Hrvatska nije uspjela plasirati u završnicu još od 2007. godine. Unatoč kontroverzama koje su pratile njen odlazak u Švedsku, Nina je na eurovizijskoj pozornici zasjala u punom sjaju, uz podršku pratećih vokala - Andreja Babića, Martine Majerle, Danijele Večerinović i Lina Lacmanovića Ćućića, a u kreaciji Juraja Zigmana.

Osim Hrvatske, u prvoj polufinalnoj večeri nastupili su i predstavnici Bosne i Hercegovine među kojima je i naša čelistica Ana Rucner, te dečki iz grupe Highway poznati iz showa X Factor, a koji su predstavljali Crnu Goru, no oni nisu prošli u završnicu. U finale su prošli i predstavnici Azerbajdžana, Rusije, Nizozemske, Mađarske, Austrije, Armenije, Češke, Cipra i Malte. Nastupili su i Finska, Grčka, Moldavija, San Marino, Estonija i Island.
Ususret nastupu u polufinalu, Nina Kraljić je osvojila laskavu titulu Miss Eurosonga koju joj je dodijelio portal ESCKAZ - Eurovision Song Contest Knowledge A to Z i to zbog njezine unutarnje i vanjske ljepote.

- Koje iznenađenje, do sada su svi pričali samo o haljini, unutrašnjost je bitna, glazba je bitna, ne ovo izvana. Ovo je velika čast, a osvojiti ovakvu titulu zbog osobnosti, to je najveće priznanje, cijenim to, hvala svima - rekla je uzbuđeno Nina Kraljić. Titulu mistera Eurosonga ponio je mađarski predstavnik Freddie.Hrvatska ove godine na Eurosongu sudjeluje 22. put od osamostaljenja. Prvi predstavnik Hrvatske bila je riječka grupa Put koja je 1993. godine na Eurosongu nastupila s pjesmom »Don't ever cry« i u ukupnom poretku bila na 15. mjestu. U 10 najboljih Hrvatska se plasirala ukupno šest puta. Najveće uspjehe, plasman na 4. mjesto, bilježe Maja Blagdan koja je 1996. nastupila s pjesmom »Sveta ljubav«, te Doris Dragović koja je 1999. na Eurosongu u Izraelu pjevala .
Prvi put u povijesti Eurosonga, u revijalnom dijelu programa nastupit će jedna globalna glazbena zvijezda, koja ne dolazi iz neke od zemalja sudionica tog natjecanja. Eurosong.tv objavio je da će u finalu 61. izdanja Eurosonga Justin Timberlake izvesti svoju novu pjesmu »Can't Stop The Feeling«. Glazbenik i glumac Justin Timberlake, koji je osvojio čak devet Grammyja i četiri nagrade Emmy, nastupit će u finalu 61. Eurosonga koji počinje u subotu, 14. svibnja u 21 sat.

- Ovo je fantastična prilika. Jako smo sretni i uzbuđeni što će Justin Timberlake s bendom izvesti novu pjesmu u našem showu. Posebno nam je drago što su švedski autori Max Martin i Shellback napisali i producirali tu pjesmu s Justinom Timberlakeom, izjavio je producent showa 61. Eurosonga, Sven Stojanović.