FOTO  Nekadašnja Berluskonijeva ministrica, danas najljepša političarka

Mara Carfagna
... Silviju Berlusconiju, a u tim vodama se odlično snašla.

Mara La Bella ili Lijepa Mara, svojevremeno je bila jedna od četiri ministrice u Berlusconijevoj vladi. Ova ljepotica nekadašnjem italijanskom premijeru zapela je za oko još 1997. kada se natjecala na izboru za Miss Italije. Mara nije pobijedila, ali se sljedećih šest godina okušala kao hostesa u nedjeljnom zabavnom programu italijanske televizije. Diplomu odvjetnice dobila je 2001. godine.

Svojevremeno je bila jedna od četiri ministrice u Berlusconijevoj vladi, zbog nje imao problema sa suprugom Veronicom

Berlusconi je zbog Mare već imao problema sa suprugom. Naime, jednom je u javnosti izjavio da bi sa ovom ljepoticom, koja se nikada nije udavala, otišao na kraj svijeta. Nakon toga je Silvijova supruga Veronica dala oglas u novine kojim mu je poručila da će se razvesti od njega ako tako nastavi.

Berlusconi se tada ispričao supruzi, ali nije poznato kako joj je objasnio svoju odluku da Maru učini ministricom.

Nakon toga Mara je tri godine provela u fotelji talijanske ministrice za ravnopravnost spolova i bila miljenica muškog djela nacije, a Berlusconijeva naklonost prema njoj mjesecima je punila medijske stupce.

Lijepa Mara se pred fotoaparatom pojavljivala i gola, a politika ju je, kaže, potpuno promijenila kao ženu. Danas sjedi u italijanskom parlamentu i članica je stranke Forza Italia.