FOTO   Marijana Marković izabrana za Miss BiH

miss, Miss fotogeničnosti, izbor za miss, BIH
Kongresna dvorana Hotela Terme. Prošlogodišnja pobjednica ovog takmičenja Isidora Borovčanin predala je krunu novoizabranoj misici Marijani Marković.

Titulu I pratilje osvojila je Lejla Hodžić, II pratilja je Nermana Malikić, ABC Fashion TV osvojila je Rada Tufekčić, Miss šarma je Ena Dedić, Miss televotinga je Anamarija Tomić, Miss fotogeničnosti -Anđela Vukotić, dok je Marijana Marković osvojila i titilu Miss interneta.

I ovogodišnji izbor Miss BiH za Miss Svijeta je održan pod motom "Ljepota sa svrhom". Ovaj put tema izbora nosila je naziv "Bolje obrazovanje- bolja BiH" a partner u projektu je Evropski univerzitet Brčko Distrikt , koji nudi besplatno školovanje za sve studente prve godine osnovnih studija koji imaju mjesto prebivališta na teritoriji BiH.

U glazbenom dijelu programa gosti su bili Fuad Backović- Deen, Sandi Cenov, Bend Shift i Intime Duo.

Prije samog takmičenja, djevojke su bile na petnaestodnevnim pripremama LoveYou Too Hotel Alacati, Cesme, gdje su se pripremale za finalnu noć.

U revijalnom dijelu programa djevojke su zablistale u odjeći modnih kuća: Carmen Line Banja Luka, Shooter Bijeljina, kupaći kostim Exclusive Lingerie Banja Luka, Modni studio Anastasija Banja Luka.

Program su upotpunili i manekeni Modne agencije ABC Models sa revijom i kolekcijom kožnih jakni i torbi modne kuće Daniel's Tešanj i Jeordie's.

Veliko oduševljenje kod prisutnih izazvao je performance Oficijelne obuće izbora Miss BiH za Miss Svijeta Deichmann koji je predstavio najnoviju kolekciju.

Ponosni sponzor bio je Tehnomag doo Orašje, uvoznik i distributer za BiH proizvoda Babyliss koji je europski lider kvalitete i inovativnosti. Stoga se zahvaljujemo Tehnomagu, Bosnalijeku, Bingu, Centrotransu i ostalim sponzorima koji su učestvovali u 20. Jubilarnom izboru Miss BiH za Miss Svijeta.

Na kraju, poželimo sreću Marijani na izboru Miss Svijeta 2015 koji će se odražati 19. prosinca u gradu Sanya Kina.