Jedan od najplaćenijih glumaca na svijetu snima u Dubrovniku

Hollywood, Shahrukh Khan

..., Shahrukh Khan  glavna je zvijezda bollywoodskog filma »Fan« Maneesha Sharme, koji se u ponedjeljak počeo snimati u Dubrovniku.

Shahrukh Khan, čovjek s golemim brojem obožavatelja diljem svijeta, nastupa u ulozi svojeg najvećeg obožavatelja, Dubrovnik će glumiti samoga sebe, a osim što će se snimati u Starom gradu prikazat će Stradun i Peškarija, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar (HAVC).

»Veselimo se prilici da steknemo uvid u način rada Bollywooda, jedne od najvećih filmskih industrija, osobito što surađujemo s Yash Raj Films (YRF), tvrtkom poznatom po visokim produkcijskim standardima«, prenosi HAVC izjavu Borisa Dmitrovića iz Formula Filma, odgovornog za produkciju.

Za devet dana snimanja u Hrvatskoj angažirano je više od 600 statista, Yash Raj Films planira potrošiti 8,6 milijuna kuna, a putem mjera poticaja za snimanje će dobiti oko 1,7 milijuna kuna.

Upravo je mjere poticaja kao jedan od razloga odabira Hrvatske za snimanje izdvojio izvršni producent YRF-a Aashish Singh, ustvrdivši kako indijska rupija ne stoji dobro u odnosu na europske valute, pa su bili skloniji lokacijama gdje su uz pomoć poticaja mogli smanjiti troškove. Takve mjere, dodao je, šalju i poruku producentima da neka zemlja ozbiljno gleda na filmsku industriju te želi surađivati kako bi olakšala i poboljšala snimanje.

- Hrvatska je mjesto netaknute ljepote, a našem kreativnom timu svidio se izgled i atmosfera u Dubrovniku. Dosta smo istraživali europske gradove koji se nisu često pojavljivali u indijskim filmovima, nekoliko ih je ušlo u uži izbor, a zatim je konačna odluka pala na Dubrovnik. Poticaji su također odigrali važnu ulogu pri odlučivanju o snimanju u Hrvatskoj, naglasio je Singh, te dodao:

- Možda znate da indijska rupija ne stoji dobro u odnosu na europske valute, tako da smo bili skloniji lokacijama gdje smo mogli smanjiti troškove uz pomoć poticaja. Osim toga, poticaji za snimanje šalju poruku producentima da neka zemlja ozbiljno gleda na filmsku industriju i želi surađivati kako bi olakšala i poboljšala snimanje.

U međunarodnoj filmskoj ekipi su, osim Indijaca, Koreanci, Amerikanci, Kanađani i Hrvati, a film bi u distribuciju trebao krenuti ove jeseni.

Za izgled slavnog Shahrukha, koji će ostati tajna do premijere, zadužen je majstor maske Greg Cannom, koji je bio devet puta nominiran za Oscara. Tri ih je i osvojio, za filmove »Neobičan slučaj Benjamina Buttona«, »Tatica u suknji« i »Dracula«.

- Pokušat ćemo Shahrukha prikazati kao nikada prije, što će biti i velik izazov nama i veliko uzbuđenje publici. Naravno, njegov izgled ostat će tajna sve do otkrivanje prvih kadrova iz filma, izjavio je redatelj filma Maneesh Sharma.

Slavni glumac, foto model, TV voditelj i producent Shah Rukh Kahn već je putem svog Facebook profila, kojeg prati skoro 13,5 milijuna ljudi, pohvalio ljepote Dubrovnika i ustvrdio da ga taj grad potiče na pisanje.

Hina