FOTO/VIDEO  Daniela Škegro osvojila nagradu za najbolji tekst pjesme na Marko Polo festivalu

škegro
Marko Polo festival se ove godine pridružio prestižnom društvu europskih festivala i dobio etiketu EFFE - Europe for festivals.
Festivals for Europe, naziv je programa Europske Asocijacije Festivala (EFA), i čiji znak u zaglavlju Festivala jamči kvalitetu sadržaja i produkcije.    Tri su osnovna kriterija po kojima su nacionalni stručnjaci ocjenjivali prijavljene festivale: predanost umjetničkoj izvrsnosti, involviranost lokalne zajednice u vlastito djelovanje i težnja europskim vrijednostima.

Za dvije večeri festivala čulo se mnogo dobrih novih pjesama iz cijelog regiona.  U prvoj večeri festivala pobjedila je atraktivna Zorica Andrijašević sa odličnom pjesmom "Lom"
U super finalnoj večeri ,prvu nagradu publike osvojio je fantastičan duet oca i sina-Ivan Šegedin i Petar Šegedin sa prekrasnom pjesmom "Idem ti ja"
Za najbolji tekst pjesme XX.Jubilarnog Međunarodnog Marko Polo festivala, osvojila je Daniela Škegro sa pjesmom "Ja sam samo žena"

-Velika mi je čast dobiti ovakvu nagradu na jednom festivalu koji je član EFFE - Europe for festivals. Zaista sam presretna i zahvalana Bogu
Svakom kantautoru je najveće priznanje i najdraža nagrada za najbolji tekst. Uz mnoštvo drugih nagrada,meni je ovo druga na Međunarodnom festivalu koju osvajam za tekst.To je svakako potvrda i veliki značaj za moj rad.  Pjesma govori o hrabrosti svih žena,koje iz svih teškoća izlaze još jače i nikada se ne pradaju. Moram pomenuti da sam imala to zadovoljstvo da na festivalu nosim fantastičnu kreaciju od kreatorke najljepše haljine Balkana, gospođe Olgice Đikić, rekla je Daniela za naš portal.

HERCEGOVINA.info