Angelina Jolie baš nema sreće,otkriven rani stadij raka

Angelina Jolie, gluma, povlačenje, Angelina Jolie, rak jajnika, filmska glumica, Hollywood, redateljica

Angelina Jolie, jedna od najljepših i najpoznatijih glumica Hollywooda i predana majka i humanitarka, prošla je kroz još jednu dramatičnu životnu epizodu. Glumici i redateljici, naime, liječnici su otkrili rani stadij raka jajnika. Prije otprilike dva tjedna nalazi krvi pokazali su kako je Jolie na jednom jajniku imala dobroćudni tumor zajedno sa nizom upalnih procesa. Liječnici su izrazili veliku zabrinutost, a Jolie je donijela odluku i podvrgnula se operaciji kojom su joj uklonjeni jajnici i jajovodi.

"Moja je majka oboljela od raka jajnika kada je imala 49 godina, ja imam 39. Sada barem znam da moja djeca nikada neće morati reći kako im je majka umrla od raka jajnika", napisala je Angelina Jolie u kolumni za New York Times, gdje je otkrila kako se podvrgnula operaciji. 2013. godine u kolumni je svijetu obznanila kako je prošla dvostruku mastektomiju kako bi spriječila rak dojke. Poznato je kako Jolie ima mutirani gen BRCA1 koji povećava rizij od raka jajnika i dojke, od kojih su preminule glumičina majka, teta i baka.

"Kroz ovo što sam ja prošla, prolazi tisuće drugih žena. Uvjerila sam se kako moram ostati mirna i jaka. Nije bilo razloga misliti kako neću doživjeti odrastanje moje djece ili upoznati unuke", napisala je Angelina za New York Times.

"Nazvala sam supruga koji je bio u Francuskoj. Sljedećim avionom je krenuo kući. Prekrasna stvar u tim trenucima u životu jest da postoji toliko jasnoće. Znate zašto i za koga živite i što je važno."