FOTO/VIDEO  2Cellos održali veličanstveni koncert u Beču

2CELLOS, spot, 2CELLOS, Beč
Bio je to prvi koncert planetarno poznatih 2Cellos u austrijskoj metropoli gdje su u raprodanoj Gradskoj dvorani (Wiener Stadthalle) oduševili publiku.

Bečka je gradska dvorana sinoć bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a dečki su svojim izvedbama rock, pop kao i klasičnih hitova podignuli cijelu publiku na noge tako da je većina naposljetku stala pred samu pozornicu i plesala uz najljepše zvuke dvaju violončela. Stjepan je publiku pozdravio na engleskom, ali je pripremio i par rečenica na njemačkom što je publika popratila smijehom i velikim aplauzom.

Koncert je započet laganim klasičnim izvedbama vlastite produkcije, a zatim se na pozornicu pojavio njihov bubnjar, Puljanin Dušan Kranjc, i time je započeo „eksplozivni" dio koncerta, tj. onaj čarobni trenutak kada Luka i Stjepan poznate pop pjesme pretvaraju u nevjerovatne rock obrade, primjerice Smooth Criminal od Michael Jacksona. To je zapravo ono što im je i podignulo svjetsku slavu, ono po čemu su postali planetarno poznati i zbog čega su svi njihovi koncerti - rasprodani!

Svakako, našlo se i onih kojima nisu bile važne pojedinačne pjesme, već cjelokupana izvedba i koji su uživali u atmosferi pljeskajući, udobno smješteni na svojim mjestima.

Stjepan Hauser posebno je podigao ženski dio publike kada im je posvetio pjesmu „With or without you" te naglasio „Ich liebe Damen". Pri samom kraju koncerta koji je trajao oko sat i četrdeset minuta, Luka je rekao: „hej pa mi smo u Beču, svjetskom gradu klasične glazbe" pa su cjelokupan nastup zaokružili Beethoven-ovom 5. simfonijom. U jednom je dijelu koncerta Luka je napravio i poznati „selfi" s publikom što je već svojevrsna tradicija na svakom njihovom koncertu.

Inače, 2Cellos su nedavno obilježili 5. godišnjicu svog uspješnog postojanja, a sve je počelo obradom poznate pjesme „Smooth Criminal" kada ih je među prvima primjetio sam Elton John. U ovih su 5 godina održali čak više od 1000 koncerata u 40 zemalja diljem svijeta. Rođendanskom se obilježavanju pridružio i rock band AC/DS, najdraži band Luke i Stjepana, koji su im na svojoj facebook stranici čestitali objavom 2Cellos obrade njihovog poznatog hita „Thunderstuck". Iza 2Cellos stoje godine rada i školovanja kako u Zagrebu tako i po Engleskoj, a jedan maleni dio čak i u Beču. Nakon dužeg razmišljanja, Luka i Stjepan odlučili su napraviti nešto novo u glazbi i to im je svakako i uspjelo.

Za sve one koji sinoć nisu mogli doći na koncert: 2Cellos slave 2. srpnja svoj rođendan u Zagrebu, kada će svim obožavateljim pokloniti besplatni koncert na Tomislavovom trgu.

Smilja Erak / kroativ.at