Prva večer WHFesta u znaku dubrovačkog benda Silente te Ede Maajke

Edo Maajka
Nakon glazbenog dijela festivala prikazano je šest filmova u konkurenciji nakon čega su uslijedili koncerti dubrovačkog benda Silente te Ede Maajke.

Na ovogodišnji festival, koji se održava od 30. 7. do 1. 8. u Širokom Brijegu, prijavilo se 200 autora od čega je odabrano devet bendova, 36 priča te 11 kratki film koji se natječu za nagrade.

Ove godine će najbolji bend biti nagrađen snimanjem pjesme i spota, a najbolji gitarist dobit će gitaru koju poklanja Jack Daniels. Najbolji film bit će nagrađen novčanom nagradom koju je osigurala UniCredit Banka, a autore najboljih priča novčano će nagraditi portal Bljesak.info, dugogodišnji medijski partner festivala.

Novost ove godine je i nagrada za najbolji styling bendova, koju dodjeljuje Levi's. I ove godine uz festival su Ožujsko pivo i Elektroprivreda HZHB.

I ove godine u žiriju su zvučna imena filma, glazbe i književnosti, pa će o najboljima odlučivati višestruko nagrađivani hrvatski glumac Krešimir Mikić, Marko Cindrić, glumac i umjetnički direktor festivala nove drame - Nu:Write Theatre Festival, mladi zagrebački redatelj Filip Mojzeš, kojeg su ove godine nagradili u Beogradu za najbolji kratkometražni igrani film, Zdenko Franjić, glazbeni izdavač, Atilla Aksoj, gitarist Zostera, Ivan Galić Ivećko, jedan od osnivača WHFesta, Petra Ljevak, direktorica Naklade Ljevak, književnica Ivana Simić-Bodrožić te književnik i novinar Emir Imamović Pirke.
Drugu večer koncert će održati Hladno pivo, a treću večer otvorit će koncert grupe Pavel. Festival će, nakon proglašenja pobjednika, zatvoriti bend Vatra.