Simptomi koji ukazuju na nedostatak seksa

glavobolja
I muškarci i žene vrlo lako mogu otkriti da u svom životu imaju manjak seksa. Nedostatak seksa na ženi nekada može biti i više nego očigledan kroz različite postupke i ponašanje...

Pročitajte koje su to karakteristike koje otkrivaju da vam nedostaje seksualni kontakt s partnerom.

1. Kroničan umor

Mnoge žene koje ne upražnjavaju seks imaju nesanicu i zbog toga su tijekom dana pospane. Zapravo za sve je kriv hormon oksitocin koji na žene djeluje kao sedativ, a luči se tijekom orgazma. Zbog nedostatka ovog hormona, žene su često uznemirene i imaju problem sa snom.

2. Prijevremeno starenje

Tijekom seksa luči se i kolagen, koji je zadužen za lijep i mladolik izgled kože. Zbog nedostatka kolagena, koža će izgledati starije nego što zaista jeste.

3. Problemi s kožom

Bubuljice i akne na licu pojavit će se ženama s manjkom progesterona, koje tijelo proizvodi tokom seksa, jer ovaj hormon zadužen je za čisto lice i kožu bez nepravilnosti.

4. Slabija otpornost na bolove

Oksitocin je hormon koji se luči tijekom seksa, a djeluje kao prirodni lijek protiv bolova i grčeva, tako da žene koje nisu seksualno aktivne često uzimaju lijekove protiv bolova jer imaju manjak oksitocina.

5. Slab imunitet

Seksualni odnosi poboljšavaju opće stanje organizma i povećavaju broj antivirusnih antitijela za 30 posto.

6. Zaboravnost

Seks utječe i na cirkulaciju, a samim tim i na bolji rad mozga.

7. Stalno nezadovoljstvo svojim izgledom

Nedostatak seksa možda najviše utječe na samopouzdanje, pa žene koje nemaju seksualne odnose često nemaju i vjeru u sebe i konstantno su nezadovoljne sobom i svojim izgledom

zdravaisretna.hr